Ons 22 maj / År 42 / Nr 1 2024

Din partner när det gäller industrirengöring

Corvara Industri & Skadeservice AB har mångårig erfarenhet och klarar av de flesta kvalificerade serviceuppdrag inom industrin.
– Vi jobbar främst för massa- och pappersindustrin, men vi vänder oss också mot kommuner, elkraftsproducenter, gruvindustrin och byggmarknaden, berättar företagets AO-chef Kenneth Hedberg.

Corvara i Sundsvall grundades av Kenneth Hedberg 1997 under namnet Midvac Sanering AB. 2002 såldes bolaget till ISS, men 2006 köpte företagets ledning tillbaka majoriteten i bolaget från ISS. 2010 köptes resterande del tillbaka och i juli 2011 ändrade man namn till Corvara Industri & Skadeservice. Företaget ägs idag av Accent Equity Partners AB och nyckelpersoner i företag.
Corvara har idag två affärsområden: industriservice och skadeservice och i Sundsvall sysselsätts närmare 100 anställda i företaget. Totalt har Corvara mer än 550 årsanställda och kontor på 27 platser i landet.
I Norrland har företaget kontor i Sundsvall, Umeå, Luleå, Gällivare, Kiruna och Pajala.

Inom industrirengöring arbetar Corvara bland annat med:
• vattenbilning
• vakuumsugning
• högtrycksrengöring
• slamsugning
• högtrycksspolning

Affärsidé
Affärsidén hos Corvara är att företaget ”skall genom teknisk kompetens, goda relationer och stort kundfokus tillhandahålla marknadens mest kostnadseffektiva lösningar inom industri- och skadeserviceområdet”.
Corvara är certifierat enligt ISO 14001 sedan 1999 och var ett av de första företagen i branschen som miljöcertifierades.
Corvara har, liksom många andra företag, känt av de senaste årens lågkonjunktur.
– Vi märker av världssituationen i vår verksamhet. Våra kunder är väldigt beroende av export och då är ju kronans värde betydelsefullt för dem. Men 2011 var ett fantastiskt år för oss, säger Kenneth Hedberg.

Många fördelar
Att anlita Corvara innebär många fördelar för kunderna.
– Vi har många maskiner som snabbt kan omdisponeras i landet vid akuta insatser, korta inställningstider och framför allt en välutbildad personal som vi är mycket stolta över och utgör grunden till att vi är framgångsrika. De utbildas kontinuerligt både externt och internt, berättar Kenneth Hedberg.
Corvara klarar alla dagens tuffa krav på industriservice, som pappers- och massaindustrin, den petrokemiska industrin samt värme- och vattenkraftverken ställer.
Corvara Industri & Skadeservice AB är medlem i Saneringsbranschens Riksförbund.