Mån 22 apr / År 42 / Nr 1 2024

Ditt lokala bemanningsföretag i Småland

Bemanningspoolen är ett lokalt rekryterings- och bemanningsföretag med verksamhet i Värnamo, Gislaved, Ljungby och Växjö.
– Vi är ett komplett bemanningsföretag som erbjuder helhet, erfarenhet och närhet, säger Thierry Alanen, VD på Bemanningspoolen.

Bemanningspoolen startades i november år 2000 och sedan september 2004 är företaget auktoriserat som bemanningsföretag. Att anlita ett auktoriserat bemanningsföretag innebär trygghet för kunden. Det är en garanti för att företaget är seriöst och följer gällande lagar och regler.
– Fördelen med att anlita oss är att vi är lokala och har varit med ända sedan år 2000. Det gör oss till ett av de företagen som har varit med längst i vår bransch, säger Thierry Alanen.

Erfaren och kompetent personal
Bemanningspoolens affärsidé är att lösa företagens bemanningsbehov genom att hyra ut erfaren och kompetent personal för de arbetsuppgifter som kunderna önskar.
Bemanningspoolen arbetar inom de flesta verksamhetsområden med tyngdpunkt på produktion, lager och administration.
– I början sysslade vi bara med uthyrning av arbetskraft till tillverkningsindustrin, men sedan dess har vi fått in nya ben att stå på. Idag hyr vi även ut tjänstemän och vi har mycket mer rekrytering och coachning. I Växjö handlar det mycket om uthyrning av tjänstemän, men i Värnamo med omnejd är tyngdpunkten på tillverkningsindustrin, berättar Thierry Alanen.

En nedgång 2008
Verksamheten har gått bra för Bemanningspoolen sedan starten med undantag för vissa perioder.
– Vi hade en nedgång 2008 då hela näringslivet drabbades av finanskrisen, annars har det gått uppåt för oss hela tiden.
Sverige har en relativt liten andel uthyrning av arbetskraft i jämförelse med andra länder i Europa. Thierry Alanen nämner Holland som exempel som tar in dubbelt så mycket av sin arbetskraft från bemanningsföretag jämfört med Sverige.
– Men företagen har nu börjat lära sig att hyra in folk från bemanningsföretag i stället för att anställa när läget är osäkert, säger han.

Ett utmärkt val
Att låta Bemanningspoolen sköta bemanningen är ett utmärkt sätt att kapa toppar, fylla upp vid sjukdomar, semester, utbildning eller annan frånvaro.
Bemanningspoolen är medlem i Almega och kollektivavtal finns med samtliga LO-förbund samt med HTF och Akademikerförbunden.
– De senaste åren arbetar vi också aktivt med rekrytering på tjänstemannasidan, vilket är en produkt som vuxit starkt. Vi genomför årligen cirka 25-30 rekryteringsuppdrag utifrån en väl etablerad process, berättar Thierry Alanen.
Styrkan hos Bemanningspoolen ligger framför allt i det engagemang man lägger ner i varje uppdrag tillsammans med det lokala nätverket. Dessutom har företaget en nära dialog med sina kunder.
Bemanningspoolen har intern personal som har arbetat med chefs- och specialistrekrytering i sju år.
– Vi har nyligen anställt två nya medarbetare för att bättre kunna hantera efterfrågan från våra kunder och vi räknar med att ta nya marknadsandelar, säger Thierry Alanen avslutningsvis.