Fre 27 maj / År 40 / Nr 1 2022

Driven entreprenör marknadsför det innovativa Åland

Entreprenören Gunnel Nilsson engagerar sig för att marknadsföra det innovativa och företagssamma Åland på en större marknad. Under det senaste årtiondet har Gunnel arrangerat mässor och evenemang för att lyfta det gemensamma regionala varumärket, allt från motorsport till matproduktion är av intresse och entreprenörer inom alla branscher har medverkat i Vårmässan som anordnats i Eckeröhallen under flera år.

Att ta vara på möjligheter och vända utmaningar till sin fördel har alltid varit ålänningarnas levebröd. På Åland finns mycket värdefullt som kan utvecklas ännu mer, en hel del kompetens och en drivkraft som kännetecknar regionen. Mycket är säsongsbetonat, därför har ålänningar ofta både två och tre yrken. Det ger en livskraftig variation för individen, och bidrar samtidigt till en stark mångfald för Ålands näringsliv. Gunnel Nilsson är en påhittig ålänning som gärna inspirerar andra entreprenörer genom sin driftighet.

Åland har allt att erbjuda
Gunnel Nilsson och Mässforum Åland har etablerat ett samarbete med företagaren Björn Pettersson som marknadsför Åland som varumärke på den svenska marknaden genom Åland Online. Åland är verkligen möjligheternas ö med sitt fördelaktiga läge mellan Sverige och Finland, en naturlig mötesplats för entreprenörer från båda håll.
– Det finns gott om utrymme för att ta emot och utveckla fler företag här på Åland. Det krävs framåtanda och lite finurlighet, men tillsammans kan vi skapa mycket värdefulla erbjudanden som utmärker Åland som företagarregion, säger Gunnel som driver både Mässforum Åland och hantverksföretaget G&D Solbacka Smycken. Dessutom erbjuder hon redovisningstjänster för andra företag i egen regi.
Nilsson ser ofta som ambassadör för Åland när hon är ute och besöker företag.
– I alla mina företagskontakter understryker jag vikten av att arbeta tillsammans för att utveckla regionen. Jag är egen företagare sedan tidigt 80-tal genom Solbacka Smycken och jag vet hur viktigt det är med goda, långvariga kontakter. Åland har så mycket att erbjuda, inte minst som turistmål men även i form av andra värden som exempelvis utveckling och tillverkning av unika produkter där några åländska företag är världsledande leverantörer av vissa komponenter.

Ett alternativ för entreprenörer som vill synas
Via Åland Online kan företagen köpa förmånliga marknadsföringspaket för att synas bättre på den svenska marknaden. Åland har mycket att erbjuda med sin småskalighet, sin unika natur och vackra odlade landskap. Samtidigt finns här mycket att uppleva, värden som kan paketeras i spännande upplevelsepaket av drivna åländska entreprenörer.
– Vi har mycket duktigt folk, men vi måste bli bättre på att synas. Därför arbetar jag så mycket med att marknadsföra Åland och därför har jag startat upp samarbetet med Pettersson och Åland Online, förklarar Gunnel Nilsson.
Gunnel förbereder nu mycket för den planerade Vårmässan som förhoppningsvis kommer gå av stapeln nu till våren 2013. Det är en hel del pusselbitar som ska vara på plats innan hösten, medarbetare och utställare som ska samordnas och kontakter som ska knytas bland annat. Det blir spännande att följa utvecklingen framöver, och företag som är intresserade av att ställa ut välkomnas ta kontakt med Gunnel Nilsson omgående.

Besök gärna www.massforum.net för mer information!