Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Drömgarderoben inom räckhåll med måttbeställda lösningar

Hållbara material som andas nytänkande, kvalitet och stilrenhet. Modern form blandas med traditionella mönster. Inredningsspecialisten Mirro kombinerar framgångsrikt form och färg, klassiskt och modernt – resultatet blir helt kundspecifika lösningar för garderober, förvaring och inredning. Mirro har sin tillverkning i Hillerstorp, mitt i möbelriket, där närhet och samverkan med andra framgångrika aktörer utgör en stor tillväxtpotential.

Mirro AB utgör tillsammans med systerbolagen i Pellygruppen en av Sveriges främsta tillverkare av måttbeställda skjutdörrar och förvaringslösningar. Högkvalitativa produkter är en självklarhet, Mirro tar konceptet med skjutdörrsgarderober längre genom att erbjuda helt kundanpassade lösningar – varje gång. Dörrarna tillverkas först när kunden bestämt sig för hur hon vill ha det – allt från material, färg och form anpassas efter kundens önskemål.
– Vår främsta styrka är flexibiliteten, vår ambition är inte att vara störst, men vi ska vara framstående när det gäller måttanpassade skjutdörrar och specialinredningar, säger marknadsansvarig Ann-Chatrine Lundqvist.

Att göra special är standard
Mirro grundades i början av 1990-talet av fyra driftiga entreprenörer. Ambitionen var redan från början att designa och tillverka specialbeställda skjutdörrar och inredningar – och man ville göra lite bättre och mer hållbara produkter än vad som fanns på marknaden.
– Företaget grundades med kärnvärden som närhet, personlighet och flexibilitet. Med flexibilitet menar vi framförallt att vi kan ta fram i princip vad som helst och anpassa konceptet efter kundens tycke och smak. Med våra lösningar kan kunden få ut mesta möjliga av sina utrymmen, även hörn och mindre utrymmen som inte lämpar sig för konventionella lösningar kan omvandlas till drömgarderober tack vare måttbeställda dörrar, förklarar Lundqvist.
Skjutdörrarna kan göras upp till 1480 mm breda och 2850 mm höga och kunden väljer fritt bland Mirros omsorgsfullt framtagna ytor och inredningar.
– Att göra special är vår vardag, man kan säga att special är vår standard. Eftersom vi använder tåliga, hållbara material har våra produkter en lång livslängd. Vi tar fram stilrena lösningar som håller även om trender kommer och går. Vi samarbetar mycket med våra systerbolag inom Pellygruppen, genom Pelly Components exempelvis köper vi in tillbehör till vår inredning. Vi har också en gemensam produktutveckling här i huset.

Produktutveckling på alla nivåer
Produktutveckling hör till de kontinuerliga investeringarna inom hela Pellygruppen och därmed också för Mirro.
– Vi vill gärna utveckla våra koncept, vi har som exempel länge arbetat med att ta fram helt nya ytor – nya spännande material med annorlunda finish. Vi undersöker också trender och om vi identifierar något som verkar hållbart så utvecklar vi gärna nya produkter som svar på det.
Mirro bedriver produktutveckling på alla nivåer med väletablerad kompetens bakom varje projekt.
– Vi har egna designers här i huset som arbetar heltid med att ta fram nya koncept och kundanpassade lösningar. Vi har inga skjutdörrar eller måttanpassade inredningsdetaljer på lager, allt tillverkas först när vi fått en beställning. Det är helt och hållet kundens mått och färgval som avgör vad som framställs och hur vi arbetar, säger Ann-Chatrine Lundqvist med eftertryck.