Tis 29 nov / År 40 / Nr 4 2022

Elite Stora Hotellet – en anrik upplevelse i teknikintensiva Linköping

Sedan etableringen av East Sweden Convention Bureau rustar hela Fjärde Storstadsregionen, som numera kallas East Sweden, för en betydligt större mötes- och kongressverksamhet. Inte minst gäller det universitetsstaden Linköping som också är regionens hjärta när det gäller innovation och utveckling. Med sitt fördelaktiga läge mitt i centrala Linköping erbjuder Elite Stora Hotellet ett lite mer personligt boende i en av stadens mest anrika och vackra byggnader.

Ett besök på Elite Stora Hotellet är en upplevelse i sig. Stadshotellet öppnade redan 1852, då med en hel del kringverksamheter inhysta under samma tak. Stora salongen var då biograf, och hotellet hade med tanke på att det byggts invid stora torget även en hel del mötesverksamhet med anknytning till stadens fortsatta utveckling. Stora salongen är så långt som möjligt bevarad för att bibehålla sina ursprungliga storartade intryck, idag komplett med konferenslokaler av olika storlek för att ta hand om den moderna affärsgästens engagemang.
I samma hus finns också Restaurang Storan, som inte drivs av Elite men som har högt anseende i Linköping med omnejd. Storan tar hand om hotell- och konferensgästernas middagar, men är också öppen för allmänheten. Här anordnas även aktiviteter som exempelvis choklad- och vinprovning.

Rustar för mer konferens- och kongressverksamhet
Elite Stora Hotellet i Linköping har idag 92 rum, flertalet konferenslokaler och en fantastisk bankettsal och man planerar inför kommande renoveringsarbete med tillbyggnad av några tiotal rum.
Hotellen i regionen samverkar och skapar tillväxt i sina respektive anläggningar tack vare East Sweden Convention Bureaus insatser som lockar fler och större evenemang till en region som präglas av nytänkande och samarbetsvilja.
– Alla hotell konkurrerar om potentiella gästers uppmärksamhet, men här i regionen sker det på andra villkor eftersom vi vet att vi får större beläggning oavsett om ett evenemang hålls här i staden eller i en av grannstäderna, exempelvis Norrköping. Vid större evenemang i Norrköping får även Linköping automatiskt fler hotellgäster och vice versa, förklarar försäljningschef Ingela Anderson.

Förstklassig service en självklarhet
Elite Stora Hotellet i Linköping är strategiskt beläget vid det medeltida marknadstorget i hjärtat av staden, ett stenkast från konserthuset och konferenscentret och med butiker och restauranger bokstavligt talat alldeles runt hörnet
Linköping sjuder av liv med en mix av teknik och historia. Staden präglas av ett genuint arv som grundas på över 700 år som politiskt, religiöst och akademiskt centrum. Här finns flera av landets mest teknikintensiva företag, ett av norra Europas främsta universitet och Europas främsta science park-miljö.
– Min främsta uppgift är att knyta logi- och konferensavtal med aktörerna här i regionen. Vi tar hand om deras affärsgäster och kontakter, nationella såväl som internationella. Att vi kan hålla en förstklassig service är därför en självklarhet, säger Ingela Anderson.

Elite Hotels i korthet
Elite Hotels består idag av 22 kvalitetshotell – från Malmö i söder till Luleå i norr. Varje hotell har sin unika historia och speciella karaktär. De flesta hotell återfinns i varsamt restaurerade byggnader, där Elites ambition är att förena klassisk stil med moderna trender för att skapa harmoni. VD och ägare av Elite Hotels of Sweden är Bicky Chakraborty.