Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

En av Sveriges exklusivaste mötesplatser

I slutet av oktober 2010 öppnade Eriksberg i Blekinge sin nya hotell-, restaurang och konferensverksamhet.

– Det är en av Sveriges exklusivaste mötesplatser, säger vd Per-Arne Olsson. Nu ska vi sätta Eriksberg på världskartan.

Det var för snart tre år sedan, när industrimannen Rune Andersson och Mellby Gård AB, tog över Eriksberg, som den stora satsningen började. Målsättningen är att locka både bredd och spets.
Och det är en omfattande om- och nybyggnad som nu står färdig. Bland annat har Säteriet fått en relaxavdelning med utomhus jacuzzi och en stor inglasad matsal, med utsikt över de betande djuren.
Hotelldelen har den utökats med två helt nya hus på gården, där alla rum har fått sin egen personliga prägel. Närheten till djuren och naturen går som en röd tråd i inredningen.
– Nu kan vi ta emot fler övernattande gäster, när allt är klart blir det 57 bäddar, säger Per-Arne Olsson.

Hotellets flaggskepp
Under våren kommer en alldeles speciell del av hotellet att vara klar, en exklusiv konferensbyggnad som ligger ute vid havet. Här kommer de att kunna erbjuda hög säkerhet och avskilt läge för bland annat EU-politiker och företagsledare. För att möta kraven från denna kundkrets, håller man på att färdigställa en helikopterplatta.
Under återuppbyggnad är också en restaurang- och konferensdel, som brann ner efter ett blixtnedslag i somras. Där planerar man även att bygga en stor inglasad vinkällare.

Nordens största safaripark
Eriksberg, som är Nordens största safaripark, har även tidigare haft en hotell- och konferensdel, som då har varit utarrenderad. I och med de stora investeringarna har de valt att driva allt i egen regi.
– Jens Stjernkvist är hotell- och restaurangchef och till sin hjälp har han en mycket duktig kockbrigad, berättar Per-Arne Olsson. Tillsammans med övriga personalen här på Eriksberg arbetar vi nu för att bli bäst i Sverige.
Eriksberg har i dag cirka 30 000 besökare årligen, varav en stor del är sommarturister. Tanken med de stora satsningarna som nu görs, är att alla besökare ska ha nytta av dem samt att antalet besökare ska öka över hela året.