Sön 14 apr / År 42 / Nr 1 2024

En sjönära konferensanläggning i östgötska Rimforsa

Rimforsa Strand är inte bara platsen för oförglömliga helgupplevelser såsom weekendpaket, bröllop och fester utan också en plats för företagsmöten.
– Vi fokuserar mycket på det goda värdskapet. Hos oss ska våra gäster känna sig som hemma och bli väl omhändertagna, säger Veronica Eriksson, delägare i Rimforsa Strand.

Familjeföretaget Rimforsa Strand har varit i familjen Erikssons regi sedan 1999. Systrarna Veronica Eriksson och Camilla Cederholm äger driftbolaget medan föräldrarna, Leif och Inga-Lill Eriksson, äger fastigheten.
Verksamheten sysselsätter totalt 17 personer, varav 13 är helårsanställda.
Anläggningen, som har fungerat som konferenshotell sedan 1960-talet, hette tidigare Rimforsa Kursgård, men 2005 bytte man namn till Rimforsa Strand.
Anläggningen har ett mycket vackert läge vid Kinda kanal mellan sjöarna Järnlunden och Åsunden i Östergötland– en perfekt miljö för företags konferenser och möten. Här kan man njuta av en varm och vänlig atmosfär, rogivande omgivningar och mat som serveras med omtanke.
Rimforsa Strand har 42 hotellrum och 71 sängar. Den största konferenslokalen rymmer 90 personer och dessutom finns tre mindre lokaler och sex grupprum. Företagen kommer från en tiomils radie från Rimforsa.
– Vår huvudsakliga verksamhet är konferenser, men nu är vi inne på privatmarknaden för tredje året, berättar Veronica Eriksson.

Nära till stranden
– Eftersom vi ligger precis vid sjön väljer många av våra gäster att njuta av vår avkopplande miljö. Vi har en härlig strandbastu som ligger precis vid vattnet och som inkluderas i vårt paket. Vi samarbetar med olika arrangörer som är duktiga på aktiviteter. Det kan vara allt från skyttekamper till kreativa uppdrag, där deltagarna får en mobiltelefon och i olika lag ska lösa uppgifter i Rimforsa. Vi har också kajakpaddling och en fotbollsgolfbana, där man kan spela minigolf med fötterna som klubba, berättar Veronica Eriksson.

Nyinköpt båt
Veronica berättar stolt att de nyligen har köpt en båt som heter M/S Birgit Sparre.
– Vi har ett jättefint sjösystem, där man kan åka båt ända från Linköping via Kinda kanal och söderut. Med M/S Birgit Sparre kan gästerna ta en båttur eller chartra båten och ha konferensmiddag ombord.
I Rimforsa Strands prisbelönta kök tillagas genuin mat med fokus på lokala råvaror. Rimforsa Strand är medlem i föreningen Östgötamat, som jobbar med kvalitetsmärkningen ”Regional Matkultur”, vilket innebär att gästerna kan finna allt från östgöts getost till ägg, potatis och lamm från trakten.
– Det viktigaste är att gästerna ska nå sina mål med vistelsen på Rimforsa Strand, vare sig det gäller bröllopsfester eller konferenser, sammanfattar Veronica Eriksson.