Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

En specialist på affärsresor och möten

Affärsidén hos Ticket Biz AB är att hjälpa företag att hitta enkla och kostnadseffektiva lösningar för möten och affärsreserelaterade tjänster.
– Våra kunder ska alltid uppleva att vi är nära dem och att vi tillsammans skapar de bästa mötes- och reselösningarna, säger Marie Johansson, försäljnings- och marknadschef på Ticket Biz i Solna.

Ticket Biz är ett Travel Management-företag, som med en helhetssyn levererar rese- och reseadministrativa tjänster till nordiska företag och organisationer.
Bolaget bildades 1986 under namnet MZ Travel och köptes upp av Ticket Travel Group 2006. I samband med uppköpet bytte man namn till Ticket Affärsresor och sedan maj i år heter bolaget Ticket Biz.
– Vi erbjuder både individuella affärsresor med självbokning och personlig service samt grupp- och konferensresor, berättar Marie Johansson.
Ticket Biz ägs av det privatägda investmentbolaget Braganza AB. Bolagets försäljning uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor årligen och antalet anställda är cirka 150.
Ticket Biz finns representerat i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Försäljningen i Sverige sker genom egna kontor och genom partnerskap med Nex Resebyrå.

Smarta lösningar
Resandet och reseadministration står ofta för en stor del av företagens påverkbara kostnader. Därför är det viktigt att hitta så smarta och effektiva lösningar som möjligt för hela reseprocessen.
– Vi hjälper företag i alla storlekar, som har avtal med oss, med deras behov av resor och möten. Vår huvudmarknad är nordiska företag, men genom vårt nätverk FCm har vi även många internationella företag som kunder, berättar Marie Johansson.
Medarbetarna på Ticket Biz har lång erfarenhet och är experter på att ta fram bästa möjliga pris för varje enskild resa.
Vid okomplicerade och återkommande resor kan kunderna lätt boka på egen hand i Ticket Biz´ effektiva självbokningssystem, men den personliga servicen finns alltid där när kunderna behöver den.

Hög kunskap
– Vi jobbar i små team och har hög kunskap om våra kunder. Våra affärsresekonsulter känner alltid till kundernas krav och vilka destinationer de åker till, säger Marie Johansson och tillägger:
– Vi är ett nordiskt företag och kan titta på vad kunderna här i Norden vill och anpassa lösningar efter det.
Ticket Grupp & Event har lång och gedigen erfarenhet av att producera grupparrangemang, event och konferenser som kräver kompetens och noggrannhet. Kunderna får alltid en personlig kontaktperson som i samråd med dem planerar och genomför arrangemangen.
– Vi vill vara bäst på service och i kombination med det ge våra kunder bra helhetslösningar för resor och möten, säger Marie Johansson avslutningsvis.