Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

En truckleverantör i Mora med kvalitativa produkter och hög service

Gigantic Maskin i Mora AB är en totalleverantör av truckar sedan 1996.
Företagets mål är att kundernas vardag ska bli mindre slitsam, effektivare, säkrare, miljövänligare och mer kostnadseffektiv.

Gigantic Maskin drivs av Hans Funk, som har arbetat inom truckbranschen i 22 år. 1996 startade han det egna företaget som idag sysselsätter 14 anställda.
– Vi satsar lokalt i Dalarna och har många återkommande kunder, bland annat Wibe i Mora, som tillverkar kabelförlängningsmaterial, och fyra husfabriker, som vi har jobbat med länge, berättar Hans.
Gigantic Maskin erbjuder ett stort urval av både nya och begagnade truckar och arbetar som återförsäljare av bland annat Atlet´s kompletta program.
I företagets utställningshall på Svensvägen i Mora finns flera inom- och utomhustruckar samt våg- och pallvagnar av olika fabrikat. Här lagerförs också ett stort sortiment av reservdelar.
Målet för Gigantic Maskin har hela tiden varit att tillmötesgå kundernas krav på kvalitativa produkter och snabb service. Ett exempel på företagets höga service är att man har sju fullt utrustade fältservicebussar, som dels gör service i förebyggande syfte, men också är snabbt på plats när någon behöver akut hjälp.
Vid större reparationer, som kräver verkstad, har Gigantic Maskin en egen lastväxlare för att hämta maskiner på plats.

Satsar på utbildning
Alla som kör truck måste ha truckkort. Från och med 1 juli 2007 ställs hårdare krav på arbetsgivare att utbilda och dokumentera kunskaperna hos sina förare.
Gigantic Maskin erbjuder kranförarutbildning och liftutbildning. Utbildningen vänder sig till all personal som tillfälligtvis eller regelbundet, arbetar på stege, i truckkorg, med sky/saxlift eller på mobil ställning. Deltagarna lär sig använda mobila arbetsplatsformar effektivt och utan att sätta säkerheten på spel.
Gigantic Maskins samtliga kurser följer de riktlinjer och bestämmelser som fastställts av myndigheter och branschorganisationer.

Klarade lågkonjunkturen
Hans och hans medarbetare kände av lågkonjunkturen, men företaget klarade sig ändå bra.
– I och med att vi har flera områden som vi arbetar inom så gick det bra för oss. Det vi förlorade på nyförsäljningen tog vi istället igen på service och reparationer av truckar. Omsättningsmässigt så blev det som ett normalt år, säger Hans.
Gigantic Maskin omsätter drygt 30 miljoner kronor årligen.
Hans ser ljust på framtiden för Gigantic Maskin.
– Ja, vi kommer att klara oss bra. Dessutom verkar det som att konjunkturen kommer att bli stabil nu några år framöver, säger han.