Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

En växande budfirma i Värnamo

Boman Express Delivery i Värnamo startades av Tommy Boman den 1 januari 2008.
Företaget har inriktat sig på bud- och expresstransporter och målet är att få fram godset på så snabbt, säkert och prisvärt sätt som möjligt till kunderna.

Att börja arbeta med transporter var ganska naturligt för Tommy Boman då hans pappa har varit i transportbranschen i hela sitt liv. Tommy startade verksamheten som enskild firma den 1 januari 2008. Behovet av en lokal och säker transportör var stor och redan två år efter starten bestod företaget av fem bilar och tre anställda. Den 1 augusti 2010 ombildade Tommy företaget till aktiebolag och kunde fortsätta investera i nya enheter för att möta ett ökande antal kunder.
Boman Express Delivery har sin bas i Värnamo och sysselsätter i dagsläget 10-15 anställda.
– Vi transporterar gods över hela Europa och det kan vara antingen pallar till lokala företag häromkring eller kartonger eller kuvert som ska till någon kund i södra Europa, berättar Tommy Boman.
Företaget förfogar över tio fordon; sex budbilar och fyra lastbilar. I budbilarnas vagnpark finns en Nissan NV200, en Ford Transit, tre Renault Master och en Mercedes Sprinter. Tre av bilarna är kylbilar.
På lastbilssidan har man två bilar av märket Volvo FH, en Volvo FM och en Scania 420.
– Vi har inga specifika kunder, men vi kör mycket för bilindustrin som ofta behöver snabba transporter, berättar Tommy Boman.
Efter fyra år i branschen är Boman Express idag en av de snabbast växande budaktörerna på den småländska marknaden. Med egna chaufförer och egna bilar finns Boman Express alltid nära sina kunder.
– Fördelen med oss är att vi är en rätt liten budfirma. Det är jag och en kille till som styr trafiken och sköter allting från kontoret. Det gör att vi kan vara väldigt flexibla och dessutom har vi jour dygnet runt, säger Tommy Boman.
Målet för företaget är att ge kunderna allra högsta kvalitet och bästa möjliga service till konkurrenskraftiga priser.
Snabbt, säkert och prisvärt är ledorden för Boman Express Delivery i Värnamo.