Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Ett hotell med närhet till kulturstråken i Göteborg

Quality Hotel Panorama är lättillgängligt och högt beläget med en härlig utsikt och gångavstånd till Svenska Mässan, Chalmers, Liseberg, Universeum, Scandinavium, Avenyn och hela stans shopping och nöjesliv.

För den konst- och musikintresserade ligger Panorama inte långt ifrån Konstmuseet, känd för sin unika samling av nordisk konst. Granne med Konstmuseet ligger Konserthuset, där det är full aktivitet året om. I den fina byggnaden, som fått lovord för sin akustik, huserar Sveriges nationalorkester – Göteborgs Symfoniker.
Fastigheten på Eklandagatan byggdes på 60-talet och användes i början för studentbostäder. 1984 byggdes huset om till hotell och Mathias Berg drev hotellverksamhet i byggnaden fram till 1997 då Choice förvärvade verksamheten.
Nordic Choice Hotels är en av Nordens ledande hotellkedjor med över 170 hotell (varav cirka 75 i Sverige) på mer än 100 destinationer. Quality Hotel Panorama har cirka 60 fast anställda, men totalt drygt 100 på lönelistan inklusive extra- och sommararbetare.
Idag kan Quality Hotel Panorama uppvisa 339 rum med totalt cirka 500 bäddar. Samtliga rum har hög klass och är välutrustade.

Kök av hög klass
Restaurangen med fullständiga rättigheter har plats för cirka 200 matgäster.
– Vi har ett kök av mycket hög klass och många mästerkockar har arbetat här genom åren, bland annat Melker Andersson, Dan Lexö, Håkan Thornström och Krister Dahl. Köksmästare idag är Andreas Olsson. En väldigt hög andel av våra gäster föredrar att äta sin middag här istället för på en krog ute på stan, säger hotelldirektör Eva Sandholm och hotellchef Eva Ljungström.
En skön start på dagen inleds med frukost i lugn och vilsam atmosfär, där de ekologiska alternativen på frukostbuffén är mycket uppskattade.

Spa och konferenser
Quality Hotel Panorama har en komplett spaanläggning, som erbjuder avkoppling i lugn och behaglig miljö. Här finns bastu, jacuzzi och solarium samt gym. På plats finns välutbildade terapeuter, som erbjuder allt från massage till ansikts-, kropps- och fotbehandling.
När det gäller konferenser har hotellet en stor lokal med plats för upp till 90 deltagare och tre lokaler med plats för cirka 50. Därtill finns två styrelserum för upp till 20 deltagare samt fem grupprum. I konferensköpet ingår full konferensservice samt tillgång till Quality Break Buffé med popcorn och mjukglass hela dagen samt fritt internet.
– Vi samarbetar med de flesta aktörerna i staden, vilket innebär att vi kan hjälpa våra gäster att ordna biljetter till de flesta arrangemang i Göteborg, eller varför inte en skaldjurskryssning i vår underbara skärgård, säger Eva Ljungström.
Den fantastiska nyrenoverade restaurangen, Brasserie P., är en perfekt plats för fest eller event. Det finns plats för upp till 200 sittande gäster i matsalen.

En stor potential
Eva Sandhom tillträdde som hotelldirektör på Quality Hotel Panorama den 1 september 2011. Eva har tidigare arbetat inom Scandic-koncernen i 22 år, varav de senaste åtta åren som hotelldirektör.
– Som ny ”kapten” för Quality Panorama Hotel ser jag en mycket stor tillväxt och utvecklingspotential av hotellet. Jag vill att Panorama skall vara en naturlig mötesplats för såväl hotellgästen som för Göteborgs invånare. I höstas startade vi den numera populära brunchen på söndagar. Vi erbjuder också Afternoon Tea och i dagarna kör vi igång ”Brasserie P. Stand Up Comedy Club”, säger Eva Sandholm, som hälsar välkommen till en spännande hotellupplevelse med aktiviteter vardag som helg.