Mån 15 apr / År 42 / Nr 1 2024

Ett sjukhus för våra fyrbenta vänner

Med sina drygt 25 anställda erbjuder Skara Djursjukhus remitterad vård med specialistkunskaper inom ett flertal områden, som kirurgi, medicin, röntgen och rehabilitering.
Sjukhuset drevs tidigare av Blå Stjärnan, men sedan våren 2011 drivs verksamheten av Anette Skoog.

– Vi är ett djursjukhus för smådjur, främst hundar och katter. Cirka 80 procent av patienterna är hundar, men vi tar även emot andra smådjur. Vi arbetar brett inom alla delar av sjukvård för smådjur och tar emot både enkla fall, svårare kirurgifall och medicinska utredningsfall, berättar Anette Skoog.
Anette är utbildad veterinär och har tidigare erfarenhet inom läkemedelsindustrin i ledande ställning. Hon driver även ett lantbruksföretag med sin man, där de har drygt 500 tackor och 150 nötkreatur.

En modern anläggning
Skara Djursjukhus är en modern anläggning med stora resurser och ett brett kunnande för att utföra specialistvård på smådjur.
I anslutning till djursjukhusets reception finns också en stor och välförsedd butik med försäljning av främst medicinsk foder, men även tillbehör, schampo och kosttillskott.
Har husdjuret problem med fästingar eller behöver hunden eller katten friskvård? Inga problem. På Skara Djursjukhus står man till tjänst med det mesta. Allt för djurens bästa.
– Vi marknadsför oss främst i vecko- och dagspress samt på nätet. Vi ska nu förbättra vår hemsida, där vi ska erbjuda nättjänster som försäljning och bokning. Vi kommer också att marknadsföra oss mer direkt och tydligt mot djurägarna, säger Anette Skoog.
Upptagningsområdet för Skara Djursjukhus sträcker sig inom en radie på cirka tio mil.

Erbjuder praktik
Skara Djursjukhus är beläget på Gråbrödragatan i Skara i samma område som SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.
SLU erbjuder 3-årig universitetsutbildning för djursjuksköterskor och vissa av utbildningsmomenten görs på Skara Djursjukhus, där de blivande sköterskorna också har möjlighet att göra längre praktik.
– Vi har nio veterinärer med specialkunskaper och drygt 25 medarbetare med stort kunnande. De har rätt känsla för arbetet för att kunna lösa problem för våra patienter och deras ägare, berättar Anette Skoog.
Skara Djursjukhus arbetar för att upprätthålla en hög tillgänglighet med jouröppet för akut sjuka djur under kvällar och helger. Kompetens, omtanke och trygghet är ledorden.