Ons 1 dec / År 39 / Nr 4 2021

Exait – ”Vi bryr oss lite mer”

Vad krävs för att man på en tioårsperiod ska kunna gå från noll till över 100 miljoner kronor i omsättning? Anders Hallberg, affärsområdeschef inom utveckling, svarar att omtanke är nyckeln till framgång. På Exait bryr man sig nämligen om kundens verksamhet, om det går bra för kunden går det också bra för Exait. Och nog har denna mentalitet gått hem – idag är Exait en av Sveriges ledande leverantörer av IT-baserat verksamhetsstöd.

Idag levererar Exait verksamhetsstödjande IT-lösningar över hela Norden samt delar av Europa och tillväxtambitionen är stor. Tjänsteutbudet är bland marknadens bredaste och omfattar bl.a. verksamhets- och systemutveckling, infrastruktur, förvaltning och relaterade IT-produkter. Det är en imponerande bredd och flexibilitet, Anders Hallberg förklarar att den moderna kunden väntar sig integrerade lösningar som genererar nytta utan långa återbetalningstider.
– Vår verksamhet grundar sig på duktiga konsulter som har kunskap och förmåga att utveckla kundspecifika system. Vi vänder oss till alla typer av företag inom alla branscher, vi har kunder över hela Sverige och även en hel del kontakter utomlands.
För att förstärka sin position på den nationella marknaden har Exait nyligen förvärvat Stockholmsföretaget Datemas teknikavdelning. Genom Datema Teknik förstärker Exait framförallt sin kompetens inom affärskritiska system där man med specialistkompetens nu kan erbjuda ett utökat tjänsteutbud för kunderna.

Medarbetarna främsta styrkan
Exait är till största delen medarbetarägt (75 procent), har idag ca 90 anställda och kontor i Luleå, Piteå, Skellefteå och Stockholm.
– Våra konsulter är vår främsta styrka, framhäver Anders Hallberg. Vi anordnar en hel del aktiviteter för våra anställda, vi satsar på friskvård och har en positiv attityd till personlig utveckling. Att de anställda utgör vårt främsta verktyg för vidare expansion råder det ingen tvekan om.
Ytterligare ett bevis på att Exait bryr sig lite mer är att företaget delar ut en ”Jag bryr mig”-utmärkelse till personer som arbetar med något extraordinärt, något som visar på omtanke om miljön och andra. Exait har bl.a. delat ut ett stipendium till Ellen Larsson, som hjälpt till att bygga upp barnhem i Sri Lanka.

Vill vidare ut i världen
Exait har för avsikt att följa kunderna ut i världen, ambitionen är att öppna ytterligare kontor och då med internationell anknytning. Som partner till de flesta stora IT- och datatekniska leverantörerna som finns på marknaden har Exait en bra grund att stå på inför den planerade expansionen internationellt.
Dessutom står Exait för en näst intill unik flexibilitet när det gäller kundspecifika lösningar, baserat på en kompetens som bygger på mångårig erfarenhet, kontinuerliga utbildningsinsatser och framförallt omtanke utöver det vanliga.