Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Fastighetsbyrån är en trygg partner inför en av livets största investeringar

Det finns många fördelar med att anlita marknadens största mäklare. Att köpa bostad är ofta den största investeringen man gör i livet och då är det viktigt att allt blir rätt från början. Detsamma gäller vid försäljning av en bostad – det är en lika viktig affär som måste hanteras av experter. Fastighetsbyrån erbjuder marknadens bredaste kompetens när det gäller förmedling av bostäder på uppdrag av både köpare och säljare. Komplett med bank- och försäkringstjänster utgör Fastighetsbyrån ett pålitligt och heltäckande alternativ – allt på ett ställe.

Fastighetsbyrån är en del av Swedbank och finns etablerade med lokala kontor över hela Sverige. I Örebro sysselsätter Fastighetsbyrån ett 20-tal personer som med god lokalkännedom arbetar för att underlätta köp och försäljning av villor, bostadsrätter och fritidshus.
– Vi är mycket engagerade vår lokala marknad och tar beslut på lokal nivå. Även om vi är en del av en rikstäckande kedja så sker de flesta beslutsprocesser här, lokalt i Örebro där vi har vår marknad, berättar fastighetsmäklare Fredrik Molin, kontorschef i Örebro.

En kontakt sköter allt
Fastighetsbyrån förknippas framförallt med trygghet. För att vidareförädla varumärket breddas tjänsteutbudet hela tiden, bl.a. med husköpar- respektive husförsäljarskola. Husköparskolan tar upp alla moment från att hitta ett lämpligt objekt till själva köpet.
– Vi levererar trygghet och enkelhet eftersom vi tar hand om allt – annonsering, förmedling, visning, budgivning och försäljning. Vi har idag 16 lokala mäklare och en värderingsman som arbetar över hela länet. Vi är opartiska och företräder både köpare och säljare – det är viktigt att affären sköts på rätt sätt för att båda parter ska få ut så mycket som möjligt av utbytet, understryker Fredrik Molin.

Rådgivare inför livets största investering
Idag pratas det mycket om att man ska maximera investeringen i sitt husköp. Nya hus innebär lägre underhållskostnader och är fria från fastighetsskatt de första fem åren. Dessutom är de byggda med hållbarhet som prioritet, vilket innebär lägre driftskostnader där energikostnaden är den största biten. Många äldre hus renoveras för att möta nya krav, och kan därmed också bli lönsamma investeringar.
Det är med andra ord mycket man ska tänka på innan man ger sig in i husköpardjungeln, Fastighetsbyrån fungerar därför som en rådgivare och bollplank inför en av livets största investeringar.