Sön 14 apr / År 42 / Nr 1 2024

Fettsugning med laser: den nya tidens fettsugning som är säkrare och ger snabbare resultat

Laser & Estetik är en av Sveriges mest anlitade och moderna specialistkliniker för estetisk plastikkirurgi och laserkirurgi samt kosmetiska laser-, hudvårds- och injektionsbehandlingar. Koncernen har kliniker i regionerna Uppsala, Stockholm och Göteborg, men patienter från hela landet söker sig till Laser & Estetik tack vare den unika kompetensen med välrenommerade specialistläkare i kombination med väldokumenterade resultat.

Laser & Estetik grundades 2004 och har på mycket kort tid blivit en av Skandinaviens mest uppmärksammade och anlitade specialistkliniker. En enkel anledning är att man håller vad man lovar. Med marknadens främsta och modernaste tekniker kan Laser & Estetik erbjuda ett heltäckande sortiment inom hälso- och skönhetsterapi baserat på estetisk plastikkirurgi och laserbehandlingar. Kompetens, trygghet och säkerhet är ord som verkligen har betydelse för Laser & Estetik.

Först i Sverige med laserfettsugning
En annan viktig anledning till att företaget nått stor framgång är att man var först i Sverige med laserfettsugning, som även kallas Smartlipo. Laser & Estetik var föregångaren, och man är fortfarande ledande inom laserfettsugning idag med flest antal utförda operationer i Norden.
Smartlipo är en unik metod utan narkos, där fettet smälts under huden med tunna laserfibrer. Behandlingen anses vara en av marknadens säkraste metoder som dessutom ger bäst resultat. Den största skillnaden mellan traditionell fettsugning och den nya tidens teknologi, Smartlipo, är som bekant att patienten inte sövs ner, vilket minskar operationsrisken markant. Återhämtningstiden är därmed även betydligt kortare. Resultatet blir jämnt och naturligt, utan betydande ärrbildning.

God tillväxt och ljusa framtidsutsikter
Den speciella metoden för fettsugning Smartlipo utförs idag på Laser & Estetiks kliniker i Uppsala, Stockholm och Göteborg, men konceptet finns även i Norrköping, Västerås och Södertälje. Förutom traditionell och laserfettsugning erbjuder man bl.a. ögonlocksplastik, olika typer av hudbehandlingar inklusive hårborttagning, injektionsbehandlingar som Botox och Restylane, läppförstoringar och LPG-behandlingar.
– Vår ambition är att på sikt kunna etablera kliniker i alla medelstora städer i Sverige, berättar VD:n för Uppsala Kliniken Gabriel Isskander. Vi ser att efterfrågan på våra behandlingar ökar konstant, vi har därför mycket bra underlag både för nyetableringar och för att vidareutveckla vår befintliga verksamhet.