Lör 26 nov / År 40 / Nr 4 2022

First Hotel Jörgen Kock – när Du vill uppleva Malmö från första parkett

I hjärtat av expansiva Malmö, 200 meter från Centralstationen, ligger First Hotel Jörgen Kock. Hotellet präglas av en tidlös funktionell stil med fokus på kvalitet som håller. Intill hotellet ligger Malmös shoppingstråk samt flera av stadens främsta barer och restauranger.

Malmö utgör en av våra främsta knutpunkter för att ta oss vidare ner till kontinenten. Från Malmö nås Köpenhamn inom en halvtimme, stora internationella flygplatser som Kastrup och Sturup nås också snabbt och effektivt tack vare en väl utbyggd infrastruktur. Malmöregionen kännetecknas även av en kraftig expansion, kanske landets mest framträdande just nu.
Kort sagt, Malmö har blivit Sveriges nya pulsåder – miljontals människor bor här och ytterligare miljontals passerar genom regionen årligen. Att erbjuda förstklassig service är därför en självklarhet och innebär stora tillväxtmöjligheter för lyhörda aktörer.

Första parkett
First Hotel Jörgen Kock tar vara på det unika tillfälle som det fördelaktiga läget innebär. Från hotellet sitter man praktiskt taget på första parkett där scenen är Malmö city. Huset byggdes på 1960-talet med lägenheter för Kockums anställda.
Denna prägel finns kvar, samtliga rum är omgjorda lägenheter på 25 kvadratmeter. Rymliga och komfortabla, med tvillingsängar i varje rum. Det känns lite amerikanskt med all denna rymd, och det märks att gästerna uppskattar det generösa utrymmet.

Stilfull enkelhet
Mellan 2007–2008 genomfördes ett omfattande renoveringsarbete. Hotellet fick nya badrum, korridorerna fick ett ansiktslyft, nya fönster installerades och fasaden putsades.
– Den senaste renoveringen är en utav de största investeringarna i hotellets historia. Det intressanta är att vi inte tog in externa designers eller konsulter, jag tog mig friheten att själv prova mig fram och skapade bl.a. en effektfull fondvägg som nu går i alla rum, berättar hotelldirektör Helena Broomé.
Rummen är behagligt färgsatta med toner i brunt, vitt och sand. Helena förklarar att man ville satsa på enkelhet och skapa fridfulla, harmoniska rum. Det har man också lyckats med. Inredningen är uppbyggd av hållbara material som trä och läder. Som cityhotell har man en blandat målgrupp med både affärs- och fritidsresenärer.

Självklara valet i Malmö
First Hotel Jörgen Kock är det självklara valet för den som söker uppleva vad Malmö har att erbjuda.
– Vi står för en trivsam atmosfär som tilltalar en större målgrupp, konstaterar Helena.
Trivseln märks även tydligt bland personalen, där de flesta varit med väldigt länge. På First Hotel Jörgen Kock får man arbeta mycket under eget ansvar. Medarbetarna är engagerade problemlösare som löser det mesta själva, på eget initiativ, vilket innebär snabb och effektiv service för gästerna. Helena Broomé avslutar med att summera hotellets tillväxtambition:
– Vi vill skapa underlag för att gästerna ska välja oss igen. Det gör vi dels genom att erbjuda förmånliga poängssystem, men dels också genom att ta tillvara på våra kärnvärden som är glädje, omtanke och innovation.