Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Förstklassigt boende i Luleå – med det bästa av allt

Luleå ligger bara en timmes flygresa från Stockholm. Ändå är det som att stiga in i en annan värld när man kommer hit, och landar mitt i exotiska Norrbotten. Här finns förutom storslagna naturupplevelser många äventyr att vara med om i oslagbar skärgårdsmiljö, gnistrande snö och evigt sommarljus. Luleå är hett för konferenser och kongresser, och här finns förstklassigt boende runt hörnet med Nordkalotten Hotell och Konferens och Best Western Arctic Hotel.

Nordkalotten Hotell och Konferens är det stora kongresshotellet i Luleå. Här anordnas officiella EU-möten, internationella kongresser och konferenser i en kreativ, naturnära miljö. Konferensdeltagare erbjuds en rik flora av aktiviteter året runt, allt från skoterkörning, hundspann och glödvandring till matlagningskurser och chokladprovning.
Nordkalotten Hotell och Konferens är byggd av tusenårig torrfura, där interiören har inspirerats av de åtta årstiderna i det samiska året. Med 176 rum är Nordkalotten ett av Norrbottens största hotell- och konferensanläggning, här finns ett 30-tal möteslokaler av olika storlek och utförande med en kapacitet på upp till 700 deltagare.
Oavsett om man konfererar eller semestrar på Nordkalotten så ligger allt inom bekvämt räckhåll. Naturen runt hörnet, city inom några minuters körning och promenadavstånd till check-in på Luleå Airport. Rummen med sin tidlösa, omsorgsfulla inredning andas hemtrevnad liksom den vackra timmerfasaden.

Personligt hotell mitt i stan
Även om det finns mycket att göra och uppleva i Luleå så kan det vara skönt med lite avkoppling emellanåt. Best Western Arctic Hotel är cityhotellet med hemtrevnad. Trots att det ligger mitt i centrala Luleå råder en lugn, typiskt norrbottnisk atmosfär där gästerna kan känna sig omhändertagna och hemmastadda.
Med sitt centrala läge är Arctic Hotel det främsta valet för affärsresenärer, men många weekendresenärer söker sig också hit tack vare Luleås breda utbud av aktiviteter för rekreation och avkoppling.
Med sina 94 rum är Arctic Hotel ett småskaligt affärshotell med personlig prägel. Här finns även kapacitet och resurser för att ta emot konferensgäster.

Det bästa av allt
Både Nordkalotten Hotell och Konferens och Best Western Arctic Hotel är välkända för sina restaurangers förstklassiga mat. På Nordkalotten finns flera restauranger med olika teman, och bland det mest kända är nog hotellets specialitet – helstekt ren. Best Western Arctic Hotells restaurang Köpmannens Kök serverar à la carte med mottot; en trivsam och prisvärd kvarterskrog med lokala råvaror och en meny som följer de olika årstiderna.
Enligt norrbottnisk tradition görs allt med omsorg – och det märks verkligen när man besöker både Nordkalotten Hotell och Konferens och Best Western Arctic Hotel!