Mån 22 apr / År 42 / Nr 1 2024

Gymnasium Skövde – med guldstjärna i kanten

Gymnasium Skövde erbjuder ett brett utbud av gymnasieprogram med flera unika inriktningar. Genom de två kommunala gymnasieenheterna Kavelbro och Västerhöjd erbjuder Gymnasium Skövde utbildningar av hög kvalitet och med profiler som passar alla – här finns både yrkes- och studieförberedande program.

Närmare 20 program utgör Gymnasium Skövdes totala utbud. Här finns yrkesprogram som bygg, energi, fordon, omvårdnad och hantverk, samt de studieförberedande humanistiska, samhälls- och naturvetenskapliga programmen.
Gymnasium Skövde har även mycket att erbjuda för den som är kreativ och gillar eget skapande, där både teknikprogrammet och estetiska programmet är bra alternativ.

Tre priser i fjolårets matfestival
Gymnasium Skövde Västerhöjd fyller 50 år i år. Gymnasiet var inflyttningsklart 1961, och man erbjöd från början olika handels- och teknikutbildningar. Utbildningsutbudet har breddats sedan starten och idag går ca 1200 elever här.
Tillsammans med elever och personal från Kavelbro lyckades Gymnasium Skövde Västerhöjd tre priser vid fjolårets matfestival i Skövde. Bästa mat, bästa service och besökarnas pris för bästa festivalmat utgjorde de prestigefyllda utmärkelser som tilldelades gymnasiet.

Unika inriktningar
Gymnasium Skövde Kavelbro satsar på yrkesutbildningar, IT-teknik och ledarskap. Förutom åtta nationella gymnasieprogram finns här även de två specialutformade programmen inom ledarskap respektive teknik – produktion.
Kavelbro har en väl förankrad ställning med rykte om sig att vara en förstklassig skola för framförallt yrkesinriktade studier. Eleverna deltar regelbundet i olika branschtävlingar och når ofta bland bästa placering vid nationella yrkestävlingar.
Vid Gymnasium Skövde Kavelbro erbjuds även flera inriktningar som är unika i Skaraborg, exempelvis ett IT-inriktat teknikprogram för elever som är intresserade av spelprogrammering och matematik. Här finns även inriktningarna frisör och mode på hantverksprogrammet för blivande frisörer, stylister och klädskapare.

Bloggar om gymnasielivet
Elever från Gymnasium Skövde har själva startat en blogg om gymnasielivet, där de bloggar om förväntningar på studieresultat, möten med lärare och rektorer och om skolvärlden generellt. Tanken är att bloggen ska vara en möjlighet för utomstående, såsom elever i nian som är nyfikna på gymnasielivet som väntar dem, att få en inblick i hur verkligheten ser ut på gymnasiet.