Tis 29 nov / År 40 / Nr 4 2022

Här finns specialistkompetens inom el, vs och ventilation

Bravida Sverige erbjuder en heltäckande specialistkompetens inom el, vs (värme och sanitet) samt ventilation. Företaget finns på cirka 90 orter i Sverige och i Växjö har man funnits i drygt 50 år.

Bravida i Växjö startades 1961 och var då en del av dåvarande BPA. År 2000 blev företaget en del av Bravida-koncernen.
– Vi arbetar med vs, el, service och entreprenader. Elavdelningen har, förutom vår baskunskap om belysning och kraft, en bred kunskap om både säkerhet, passagekontroll, brandlarm och data. Våra huvudsakliga uppdragsgivare är industrin, fastighetsbolag, kommuner och landsting, berättar Thomas Sjölin, avdelningschef för området el.
Bravidas kompetens och erfarenhet inom el, vs och ventilation tryggar en långsiktig lösning för kunden både när det gäller den initiala installationsverksamheten samt dess framtida drift och underhåll genom regelbunden service.

I Växjö sysselsätter Bravida 120 anställda. Företaget har åtta projektledare och tre konstruktörer.
– Vi är specialiserade på bland annat renings- och vattenverk och bygger automation för kommunens alla renings-, vatten- och värmeverk. Vi har olika team som är specialiserade på respektive verksamhet, som till exempel el, tele och brand. Vi är också starka på energiberäkningar, där vi har dedikerade personer som håller på med energibesparingar på fastigheter, berättar Thomas Sjölin.

Stora projekt
Bland stora projekt som Bravida i Växjö varit involverade i kan nämnas gallerian Grand Samarkand med totalt 64 butiker. I våras färdigställdes ett stort Sverigelager åt Staples, som säljer kontorsmaterial och man har också gjort installationer i ett antal butiker som till exempel Biltema.

– Tillsammans med Lagans Bygg från Ljungby har vi gjort en hockeyarena åt Växjö Lakers, som färdigställdes i september. Det var en stor entreprenad och ett mycket välplanerat jobb, där det också fungerade bra med logistiken, berättar Thomas Sjölin.
Företaget har också gjort elinstallationer på en stor akutmottagning i Växjö.

– Det är ganska komplicerat att göra installationer i en akutmottagning, där det finns mycket larm och säkerhetsåtgärder. Beställaren, som var landstinget, tyckte att vi hade de rätta kvalifikationerna att göra jobbet, berättar Thomas Sjölin stolt.

En aktivitetshall
Bravida har också gjort installationer i en aktivitetshall i Araby, Växjös mest mångkulturella stadsdel.
– Det är en aktivitetshall där ungdomar kan spela fotboll, basket och andra inomhussporter. Hallen byggdes för att invandrare i området ska få samröre och bygget är med i en tävling om kommunens mest prestigefyllda projekt, berättar Thomas Sjölin, som har arbetat på Bravida i 40 år.

– Det har varit en gynnsam utveckling under åren. Vi satsar på en god arbetsmiljö och är bra på att samordna folk som klarar all vs, säkerhet och ventilation. Dessutom jobbar vi i en av de orterna i Sverige som har högst tillväxt just nu. Jag tror att det kommer att bli en fortsatt expansion i Växjö inom handeln och även inom den lättare industrin, säger Thomas Sjölin avslutningsvis.