Mån 6 dec / År 39 / Nr 4 2021

Hög tillgänglighet, komfort och omtanke – välkommen till Scandic i Umeå!

Systerhotellen Scandic Syd och Scandic Plaza i Umeå bjuder på genuina upplevelser för alla smaker – här finner långresenären, affärsresenären, weekendturisten och barnfamiljen ett attraktivt alternativ som passar oavsett önskemål och behov.

Scandic står i allmänhet för hög tillgänglighet, komfort och omtanke – något som verkligen syns i Umeå. Hotellen har olika karaktär och personligheter – Plaza med sitt centrala läge är ett högklassigt cityhotell som tilltalar bl.a. affärs- och konferensgäster, som Umeås högsta byggnad sätter Plaza sin unika prägel på staden som mötesplats för både nationella och internationella affärspartners.
– På Plaza handlar det mycket om att skapa relationer, och vi har försökt lyfta detta även i hotellets inredning, förklarar hotelldirektör Anders Skönby. Här på Plaza har man satsat på rymd där det är högt i tak, stora stilrena ytor med en rymlig restaurang och lobby. Hela byggnaden är glasad med utomliggande hissar, så man ser hela Umeå härifrån.

Plaza gästas ofta av internationella affärsgäster och representanter från större organisationer. Skönby berättar att man bl.a. är mötesplats för EU-delegater, politiker och representanter från den akademiska sfären, med Umeå universitet i närheten.

Syd – med nära till allt
Scandic Syd ligger ca 1,5 km från både centrum och Umeå flygplats. Med inomhuspool, bastu, restaurang, bar och gym är Scandic Syd ett fullservicehotell som även erbjuder konferensmöjligheter för mindre sällskap med åtta välutrustade mötesrum.
Umeås sevärdheter som Umelagun äventyrsbad ligger ca 6 kilometer från hotellet, och barnfamiljer väljer ofta Syd tack vare läget – en bit från city men ändå inom räckhåll.

– Vid större arrangemang i Plaza har vi ofta säkerhetspersonal och underleverantörer boende på Syd, allt som behövs för att evenemanget ska kunna gå av stapeln. De båda hotellen kompletterar alltså varandra, och vi är stolta över att kunna erbjuda ett par så pass heltäckande alternativ, menar Anders Skönby.

Servicetänk i centrum
Anders Skönby är nytillträdd hotelldirektör för båda hotellen. Med bakgrund från detaljhandeln tillför Anders ett annat perspektiv på hotellverksamheten, men med samma grundprinciper. Här avslutar han med några ord kring branschbytet:

– Det handlar fortfarande om att möta och allra helst överträffa kundens förväntningar. Det allra viktigaste är att man har ett särpräglande servicetänk, ett bemötande som får gästen att känna sig viktig – för det precis det hon är. Utan våra gäster skulle vi inte ha någon verksamhet. Det är därför naturligt för oss att försöka skapa en så hemtrevlig miljö som möjligt, där alla känner sig välkomna genom att vi är lyhörda och flexibla.