Fre 14 jun / År 42 / Nr 1 2024

Hotel Bergmästaren – där varje gäst känner sig som hemma

Clarion Collection Hotel Bergmästaren satsar på hemtrevlighet och personlighet mitt i den växande turistregionen Dalarna. I hjärtat av världsarvsstaden Falun erbjuds komfortabelt boende av hög klass till ett rimligt pris, med närhet till allt som regionen har att erbjuda i form av rekreation, kultur och upplevelser. Hotel Bergmästaren står för unika, personliga värden där den traditionella Dalakulturen gör sig påmind både i design och gästfrihet.

På Hotel Bergmästaren arbetar man efter ledorden personlighet, engagemang, glädje och affärsmässighet. Hotellet är vida känt för sin personliga prägel där personalen engagerar sig lite extra för att uppmärksamma varje gäst.
Korta avstånd har blivit som ett signum där man dels har stadskärnan med shopping, kultur och nöje inom räckhåll och dels tillgång till förstklassig service under hela vistelsen genom hotellpersonalens engagemang. Som en del av Clarion Collection bjuder Hotel Bergmästaren även alla gäster på eftermiddagsfika och kvällsmat, något som höjer den personliga prägeln ytterligare.

Mervärden för hög komfort
Hotellet har 85 trivsamma rum och sviter. Med relaxavdelning inkluderande bubbelpool, bastu och solarium har Hotel Bergmästaren samlat mervärden för hög komfort under ett och samma tak, komplett med hemtrevlig lounge och pub i entréplan. Det viktigaste budskapet för Hotel Bergmästaren är att varje gäst ska känna sig uppmärksammad och omhändertagen, därför arbetar personalen mycket med frihet under ansvar.
– Det viktigaste för oss är att våra gäster trivs, att de får snabb service och hjälp när de ber om det. Vi håller därför en hög tillgänglighet med korta beslutsvägar, personalen vet vad som gäller och kan därför erbjuda gästerna bästa tänkbara service. Vi anser att vi genom att kombinera den traditionella Dalastilen med modern komfort har hittat vår nisch, och vi vet att gästerna uppskattar det vi gör, poängterar hotelldirektör Magnus Åhlén.

Levande region med mångfald av upplevelser
Falun Borlänge-regionen är vida känd för sina välbesökta musikevenemang, sportarrangemang av internationell klass och upplevelser förknippade med storslagen natur och särpräglat friluftsliv. I Falun med omnejd finns bl.a. vidsträckta golfbanor och snörika skidanläggningar, och inte långt ifrån Hotel Bergmästaren ligger sjön Runn, ett paradis för både långfärdsskridsko, bad, fiske och segling. Sjön är nationellt känd för sina många öar, lika många som årets dagar. 
– Vi är en levande region som bjuder på upplevelser för alla smaker och intressen. För den kulturintresserade finns förutom vår unika stadskärna även Dalarnas museum, Falu koppargruva och Carl von Linnés bröllopsstuga, berättar Magnus Åhlén.
Norr om Falun ligger Carl Larssongården, ett av Sveriges mest kända landmärken för konst och kultur. Mitt i staden stoltserar en av Europas mest kompletta VM-arenor, Falun har med andra ord ett mycket varierat utbud av aktiviteter och upplevelser.
Falun Borlänge-regionen får nu dessutom en extra kick som handelscentrum i samband med att IKANO har köpt upp stora markandelar i Borlänge. En blomstrande handel lockar också folk, hela regionen kommer att kunna dra nytta av etableringen av det nya IKEA-varuhuset som även kommer att sporra annan näringsverksamhet i regionen.