Lör 26 nov / År 40 / Nr 4 2022

Hotell Eskilstuna står för gediget engagemang för den enskilda gästen

Hotell Eskilstuna uppfördes till en början som ett Esso motorhotell 1963, samma år som Europaväg 20 byggdes ut i Eskilstuna. Under resans gång har hotellet tillhört en rad olika kedjor, bl.a. Best Western, First och Ibis. Idag är man privatägda och kännetecknas framförallt av nytänkande och hög tillgänglighet. Under 2010 påbörjades ett omfattande renoveringsarbete som fortsätter nu under året, ambitionen är att i kombination med att höja komforten även kunna attrahera fler konferensgäster.

Hotell Eskilstuna ligger bra till utmed E20, det är lätt att ta sig hit och hotellet ligger också i ett av landets mest expansiva nav. För att ta vara på de möjligheter som det fördelaktiga läget erbjuder utvecklar man ständigt hotellets utbud av aktiviteter, konferenspaket och upplevelser som även tilltalar fritidsresenärer.
Som en modern och välutrustad anläggning erbjuder Hotell Eskilstuna gratis parkering alldeles utanför hotellet, även för tunga fordon.

Värnar om gästerna
Under 2005 byggdes en spa-anläggning med jacuzzi, dusch och bastu. Hotellet har även en relaxavdelning samt erbjuder rekreationsmöjligheter som exempelvis underhållningsevenemang, biljard och pingis. Närheten till centrala Eskilstuna (ca 2 km) innebär att hela stadens utbud vad gäller upplevelser och rekreation dessutom finns inom bekvämt räckhåll, samtidigt tar man sig lätt vidare tack vare närheten till flygplats och tågförbindelser.
Inredningen i lobbyn består av Winchesterfåtöljer och soffa, hållbara material som läder och mässing, en projektor för kvällsunderhållning samt en bar. Trivsel och personlighet är något man strävar efter, både vad gäller inredning och bemötande.
– Vi värnar om gästerna och erbjuder personlig service. Jag är mycket stolt över personalen som visar ett gediget engagemang för den enskilda gästen, säger hotelldirektör Joginder Singh.

Attraktiva konferenspaket
På Hotell Eskilstuna utvecklas attraktiva konferenspaket kontinuerligt. Idag kan man exempelvis boka tvådagarskonferens till ett förmånligt paketpris där frukost, lunch, middag och övernattning ingår.
– Vi vill arbeta mer med konferenser framöver. Vi kan bl.a. tänka oss att utöka utbudet med någon form av kringaktivitet som lyfter hela evenemanget, funderar Joginder vidare.
Hotellet har genomgått flera renoveringar under 2010. Samtliga fönster är utbytta och fjärrvärme har installerats. Förbättringsarbetet pågår även under året då man bl.a. planerar att måla fasaden.
– Helhetsupplevelsen innefattar förutom hög service och komfort naturligtvis även en attraktiv och familjär miljö. Vi vill kunna stå för det vi lovar, och att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del i detta, säger Joginder Singh avslutningsvis.