Tor 26 maj / År 40 / Nr 1 2022

Hotell Högland – evenemangshotell i centrala Nässjö med naturen runt knuten

Hotell Högland arbetar med särpräglade nöjeskoncept för olika målgrupper. Anläggningen är känd över hela Sverige som ett evenemangsinriktat och engagerat hotell med mycket arrangemang som en del av den dagliga verksamheten. Här finns alla möjligheter att skapa riktigt lyckade evenemang tack vare den mångfacetterade profilen med hotellboende, inarbetade nöjeskoncept, restaurang, konferensmöjligheter och eget Spa. Inom räckhåll finns dessutom attraktiva golfbanor, vandrings- och cykelleder – på Hotell Högland bor man centralt i Nässjö och har samtidigt naturen runt knuten.

På Hotell Högland råder en livfull och aktiv stämning som inspirerar till nytänkande och företagssamhet. Hotellet har 104 trivsamma rum med hög standard, festvåning, konferenslokaler, spa och relaxavdelning, restaurang och bar. Hotellet har ett förstklassigt läge i hjärtat av staden, med rekreation, service och shopping inom räckhåll. Samtidigt präglas Nässjö av en tilldragande småstadsstämning med rika naturupplevelser.

Arrangerar det mesta för en bred målgrupp
Hotell Högland erbjuder vandrings- och cykelpaket i samverkan med den lokala turistbyrån. Något som utmärker hotellet ytterligare är samarbetet med skidanläggningen i Lövhult, Sveriges sydligaste kommersiella anläggning för längdskidåkning.
Nässjö är också hemvist för många kända rock- och popband, bl.a. Backyard Babies som influerat Hotell Höglands nöjeskoncept med rockklubben Backyard där en del av bandets saker finns bevarade.
– Vi strävar efter att ständigt förnya oss, och som en del av nöjesinriktningen har vi satsat på att utveckla rockklubben som ett återkommande evenemang som nu är en del av vår ordinarie verksamhet. För att bredda utbudet mot fler målgrupper har vi nyligen startat en discoklubb som vi kallar Whitebar., berättar marknadschef Lotta Molin.
På hotellet anordnas även trubadurkvällar, modevisningar, After Work och åldersinriktade evenemang som exempelvis Club 33.
– Vi kan med andra ord arrangera det mesta, vi har även goda relationer med golfklubbarna i området och kan därför erbjuda attraktiva golfpaket. Detta uppskattas mycket av företag som väljer att förlägga sina konferenser hos oss, och vi har många återkommande kunder här.

Unik spa-upplevelse
Lotta Molin förklarar att man på Hotell Högland gärna testar nya koncept allteftersom.
– Ett arrangemang som visat sig mycket populärt är vår spa-weekend. Här har vi verkligen satsat på en helhetsupplevelse med allt inkluderat, utan extra avgifter. Vi är tydliga då vi kommunicerar erbjudandet, för 1495 kronor får man precis allt som behövs för en extraordinär spa-upplevelse utan att behöva öppna plånboken då man är här.
Boende, tre-rätters middag och spa-behandling ingår i priset, liksom ett extra varmt omhändertagande med tid för avkoppling och umgänge. Spa-evenemanget hålls i liten skala för att alla ska känna sig uppmärksammade och delaktiga.

Nöjesmetropol med Coverfestival
Hotell Högland har under åren attraherat många kända ansikten och blivit kända för att vara lite som en nöjesmetropol. Hotellet arrangerar den omtyckta Coverfestivalen i Nässjö varje sommar med både välkända och mindre kända coverband. Nässjö fylls då med folk från hela Sverige och övriga Norden som vill uppleva ett livligt musikevenemang utöver det vanliga. I år går festivalen av stapeln 15 – 16 juni med en stor sponsorfest den 14 juni.
– Sponsorfesten blir som en stor firmafest för hela Nässjö, vi dukar upp ett enormt berg med räkor och företagare från trakten får chans att knyta viktiga kontakter. Under kvällen öppnas evenemanget för allmänheten och det bjuds på musik och underhållning, berättar Lotta Molin vidare.
Hotell Högland samarbetar med Nässjö kommun i anordnandet av festivalen fram till 2014 då Nässjö fyller 100 år och hotellet fyller 50 år. Det planeras naturligtvis för något extra festligt just 2014, mer vill Lotta Molin inte avslöja just nu.