Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

HTC möjliggör miljövänlig och effektiv städning utan kemikalier

HTC Sweden AB i Söderköping bidrar starkt till Cleantech Östergötlands utveckling med sitt unika städsystem DSC – Diamond Cleaning System. HTC gör industriell- och grovstädning både effektiv och miljövänlig genom att tillhandahålla produkter för komplett golvvård som inte kräver något tillsatt rengöringsmedel. Att endast tillsätta vanligt vatten och därefter få perfekt resultat är unikt och ligger rätt i tiden med fokus på miljö och hållbar utveckling.

HTC, med huvudkontor i Söderköping, är en global aktör med försäljning i över 60 länder. HTC Sweden AB etablerades 1987 och några år senare lanserades ett patenterat slipsystem för betong som snabbt gjorde HTC internationellt marknadsledande inom golvslipsystem baserat på diamantteknologi. Dagens HTC är verksamma inom tre affärsområden: golvkoncept, slipsystem och städsystem.

Bygger på avancerad diamantteknologi
HTC har tagit fram de två DSC-metoderna Twister och Hybrid baserade på avancerad diamantteknologi. Städsystemen består av rondeller preparerade med miljarder mikroskopiska diamanter. De rengör och polerar golv mekaniskt istället för med kemikalier, och möjliggör på så vis en ny modern metod för mer miljövänlig städning.
Twister är anpassat för de flesta vanliga golvtyper som exempelvis terrazzo, natursten, beting, vinyl och epoxi. Med sina unika egenskaper gör Twister hårt smutsade, matta och slitna golv till skinande rena ytor.
Hybrid är en ny metod för att på ett enkelt sätt renovera stengolv. Systemet polerar varsamt skadade och slitna naturstens- och terrazzogolv. Att kunna renovera ett gammalt stengolv som kanske är repat eller fått en ful yta är inte bara ett kostnadseffektivt alternativ – det sparar enorma resurser där man slipper framställa och transportera nytt material. DCS-Hybrid är med andra ord en konkurrenskraftig lösning som alla vinner på – inte minst miljön.

Kräver inga nyinvesteringar
Genom att ta fram DCS-systemen vill HTC främja för en hållbar utveckling. Twister är idag det enda miljövänliga alternativet till traditionella kemikaliebaserade städmetoder. Diamantteknologin gör dessutom Twister så effektivt att man slipper vaxa golven efter städning, allt sker i et och samma drag.
Twister sparar tid, resurser och miljö och lämpar sig för dagligt bruk eftersom systemet inte sliter ut golven på samma sätt som vissa kemikalier kan göra.
Andra fördelar med Twister är att rondellerna passar alla typer av maskiner, man behöver alltså inte investera i ny städutrustning för att kunna använda systemet. Twister ersätter helt enkelt de gamla rondellerna och därefter utförs städningen som vanligt.