Mån 15 apr / År 42 / Nr 1 2024

Hydroscand Machines nya sortiment väntas ta marknaden med storm

Med rötter som sträcker sig tillbaka till slutet av 1960-talet utvecklar och tillverkar Hydroscand Machine AB maskiner för hantering och bearbetning av hydraulslangar. Företaget grundades i Stockholm och har funnits i nuvarande form i Säter i snart 20 år. Maskinerna, som grundas på svensk innovation och design, eftertraktas världen över och idag levererar Hydroscand Machine till den globala marknaden. Förväntningarna är stora nu när företaget lanserar ett nytt sortiment efter flera års produktutveckling.

Hydraulslangar finns i alla typer av fordon och entreprenadmaskiner, tillämpningsområdet är därför brett och marknaden enorm. I Sverige är Hydroscand Machine i princip den enda tillverkaren av maskiner som ska användas för att hantera och bearbeta slangarna, världsmarknaden karaktäriseras också av ett fåtal välkända aktörer inom samma nisch.
– Vi står för kvalitet och säkerhet med svensk design i grunden, konstaterar Per Gyllenstein, VD. All utveckling och tillverkning sker här i Säter i våra egna lokaler. Vi har under en längre tid drivit ett intensivt produktutvecklingsarbete, efter flera års investeringar är vi nu stolta över att få presentera en helt ny linje pressar.
Pressarna introducerades på Hannovermässan i april, och försäljningen har ökat stadigt under de senaste månaderna. I sortimentet ingår allt från små bärbara och handhållna pressar till en heavy-duty variant anpassad för stora volymer.

Större flexibilitet och kostnadseffektivitet
Skogsindustri, fordonsindustri och andra maskinbyggare är målgruppen för Hydroscand Machine.
– I princip alla områden där hydraulik används utgör potentiella marknader för oss, vi undersöker även möjligheter för att kunna expandera geografiskt mot exempelvis Asien. Med det nya sortimentet är vi nu en komplett leverantör.
Tidigare köpte man in pressar från ett finskt bolag, samarbetet kommer förvisso att fortsätta framöver men i en annan form.
– Eftersom vi nu har allt samlat under samma tak och därmed också kan tillgodose allt på egen hand kan vi garantera en större flexibilitet och kostnadseffektivitet, fortsätter Per Gyllenstein.
Kvalitet och säkerhet baserat på svensk innovation och design är Hydroscand Machines främsta konkurrensmedel. Vidare expansion är trolig tack vare det nya sortimentet, introduktion i Asien kan nu vara nästa steg.