Sön 14 apr / År 42 / Nr 1 2024

Josef’s Lammhouse levererar färdigkryddat – klart för grillen!

Josef’s Lammhouse i Johanneshov har ett av marknadens mest heltäckande sortiment av förädlade lammprodukter. Den medvetna konsumenten kräver hög kvalitet till rätt pris. Allt större fokus hamnar även på förpackning och snabb hantering, där konsumenterna i allt större utsträckning efterfrågar vidareförädlade produkter som färdigkryddat och portionsstyckat.

Josef’s Lammhouse etablerades 1994 och har under knappt två decennier lyckats bygga upp ett av landets största privatägda företag för förädling av lammkött.
– Vi tillhandahåller ett av Sveriges största sortiment av färdigpackade lammdelar, leveransklara och i princip klara för konsumenten, berättar Thomas Gawell på Josef’s Lammhouse. Våra kunder är i första hand grossister och stora butikskedjor, men även mindre butiker, delikatesshandlare och restauranger väljer oss.

Hög kvalitet och snabba leveranser
På Josef’s Lammhouse importeras färskt lammkött främst från Irland, men även svenskt lamm finns säsongsvis att tillgå. Det frysta lammköttet importeras från Nya Zeeland, som anses vara ett av världens främsta exportländer för just lamm. Leverantörerna är certifierade och kontrollerade producenter för bästa tänkbara kvalitet.
Den främsta styrkan för Josef’s Lammhouse är att man kan erbjuda en genomgående hög kvalitet och att man samtidigt klarar av riktigt snabba leveranser. Personalen trivs och väljer att stanna, av dagens 16 anställda har flertalet varit med sedan starten.

Efterfrågan på färdigkryddat ökar
I sortimentet för Josef’s Lammhouse finns allt från större lammdelar som stekar och lammsadel till små fina filéer och lammfärs. Konkurrensmässigt finns ett antal andra aktörer, men ingen som är så heltäckande och specialiserad på lamm som Josef’s Lammhouse.
– Under de senaste åren har vi arbetat mycket med produktutveckling. Vi kan idag erbjuda både färdigkryddat och speciella grillprodukter, som exempel. Vi har utökat antalet konsumentförpackade artiklar, och vi ser att framtiden ligger i det lätthanterliga, snabblagade med färdigkryddat och portionsförpackat i spetsen.