Fre 1 jul / År 40 / Nr 3 2022

JSB – utmärkande tillväxtföretag projekterar högt

Stark framåtanda och en särpräglad tillväxtambition kännetecknar John Svensson Byggnadsfirma AB, känt av många som JSB. Företaget driver projekt över hela sydöstra Sverige och är Blekinges största aktör när det gäller husbyggen i större skala – nu projekterar man för ett 15-våningars hus i Sölvesborg som kommer ha bästa tänkbara naturnära läge.

JSB verkar inom de fyra affärsområdena husbyggnation, byggservice, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Med kontor i Ronneby, Karlskrona, Karlshamn, Växjö, Kalmar och Kristianstad kan JSB underhålla nära relationer med kunder i sydöstra Sverige.
JSB är ofta med vid de stora samhällsutvecklande projekten, i princip allt inom hus och fastigheter. I Ronneby har JSB byggt 27 bostadsrätter på Glasbrukstomten, ett attraktivt naturnära område intill Brunnsparken med gångavstånd till centrum. I Kalmar län är JSB med och moderniserar Oskarshamns lasarett, ett liknande projekt finns i Kronoberg och Växjö.
– I Hässleholm bygger vi en helt ny Toyotahall på 2000 kvadratmeter. Vi bygger även en ishall i Kalmar. Våra främsta styrkor är bredden, och naturligtvis personalen, poängterar Jan Johansson, personal- och arbetsmiljöchef vid huvudkontoret i Karlshamn.

Exklusivt boende med utsikt över Sölvesborg
Det är mycket stort på gång i Blekinge just nu. JSB är en drivande part tillsammans med Svensk Fastighetsförmedling och Peter Nordström Arkitektkontor i projekteringen av ett 15-våningshus intill golfbanan i Sölvesborg.
Området är idag en oanvänd och otillgänglig skogsglänta, när byggnationen är klar kommer här stå ett förstklassigt och toppmodernt höghus med fantastisk utsikt över Sölvesborgs centrum och med terrass mot golfbanan. Huset ska förutom 44 exklusiva lägenheter även innefatta bar, lounge, spa, gästlägenheter och utomhuspool.

Tar hem Guldek
JSB etablerades 1997 med tio anställda. Idag är man ca 270 anställda vilket illustrerar den starka tillväxt som präglar företaget.
I oktober uppmärksammades JSB vid Blekinges årliga näringslivsgala Guldeken. I hård konkurrens fick JSB det prestigefulla priset som Årets bästa Blekingeföretag med motiveringen ”JSB är en av den sydsvenska byggbranschens verkliga överlevare och spås en lysande framtid.”
Under prisutdelningen uttalade sig Blekinges landshövding Gunvor Engström, även ordförande för Guldekenjuryn. Engström menar att det är helt avgörande för Blekinges framtid är att man får fram fler växande företag. Genom att utmärka Blekinges bästa företag visar man att det går att lyckas.

Stark tillväxt ambition från dag ett
JSB föregår alltså med gott exempel och inspirerar andra tillväxtföretag i regionen, detta är egentligen inget nytt utan har varit en del av JSB:s ambition sedan starten.
– Att växa och utvecklas är en självklarhet. För att vi även i framtiden ska vara förstavalet i Blekinge satsar vi på god tillgänglighet, det ska vara lätt att få kontakt med oss. Vi finns nära kunden, med hög kapacitet och gedigen kompetens kan vi ta oss an det mesta, säger Jan Johansson avslutningsvis.