Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Katrineholms Hyrmaskiner – komplett partner för bygg- och industri

Tre decennier av målmedveten verksamhetsutveckling har gjort Katrineholms Hyrmaskiner AB till ortens ledande maskinuthyrare, komplett med service och yrkesbutik. I butiken finns allt man kan tänkas behöva för bygg- och industrikunder såsom maskiner, verktyg, infästningar, kläder och annan skyddsutrustning.

Katrineholms Hyrmaskiner etablerades 1978 som renodlad maskinuthyrningsverksamhet.
Efter hand började man också leverera komponenter och tillbehör till maskinerna och verksamheten växte successivt. Idag förser företaget hela bygg- och industribranschen med maskiner, komponenter och förnödenheter, sortimentet omfattar i stort sett allt utom byggmaterial. På maskinsidan representeras allt från små handhållna maskiner till liftar och anläggningsmaskiner.
Katrineholms Hyrmaskiner blev tidigt en viktig partner för byggföretag på orten, verksamheten drivs idag av andra generationen med Ulf Ericsson som VD.

Med där det händer i Katrineholm
Det byggs mycket i och kring Katrineholm just nu, Ulf Ericsson konstaterar att det finns goda tillväxtmöjligheter både inom maskinuthyrning, service och försäljning av bygg- och industriförnödenheter. Det planeras för närvarande för byggnation av bostadshus och nya villaområden i Katrineholm.
– Ett stort pågående projekt är förbifarten som byggs utmed Katrineholm. Skanska är huvudman här och vi har etablerat ett långvarigt samarbete med dem. Vi bistår med maskiner nu under byggnationen av själva förbifarten, berättar Ulf.
I närheten av den nämnda förbifarten byggs också ett logistikcentrum för sammanlänkning av väg- och järnvägstransporter. Katrineholm Hyrmaskiner levererar även utrustning till detta projekt.

Komplett leverantör underlättar byggarbetet
Ulf Ericsson är noggrann med att poängtera att Katrineholm, Flen och Vingåker förblir det främsta upptagningsområdet för verksamheten.
– Naturligtvis strävar vi efter en sund tillväxt som alla andra företag, men vi vill samtidigt behålla fokus på de viktiga värden som gjort oss till en aktör att räkna med här i regionen. Vi arbetar över hela Katrineholm, Flen och Vingåkersregionen, och vi har inte för avsikt att växa ur den kostym som vi känner oss bekväma med.
Genom att vara en komplett leverantör av både maskiner, verktyg, skydd och förbrukningsmaterial underlättar Katrineholms Hyrmaskiner sina kunders arbete och tryggar effektivitet.