Lör 26 nov / År 40 / Nr 4 2022

Kirunas främsta VVS-installatör fixar stort och smått

VVS Companiet AB erbjuder helhetslösningar inom badrum, VVS och värme. Verksamheten är bred och innefattar det mesta inom segmentet, inget uppdrag är för stort eller för litet. Bland kunderna finns allt från bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag till hotell och byggfirmor, samt även en hel del privatkunder.

VVS Companiet har huvudkontor och butik i Kiruna. Företaget är en del av Comfort, landets största installationskedja för VVS-produkter. Comfort installerar och renoverar badrum över hela Sverige och är även helhetsleverantörer inom VVS- och värmelösningar.
Energibesparing har hög prioritet inom alla verksamheter och sektorer idag, här ligger Comfort långt framme och man utvecklar morgondagens teknik för smart energikonsumtion för installation idag. Inom Comfort finns idag ca 1500 certifierade montörer, och alla medlemsföretag arbetar efter ett gemensamt kvalitets- och miljöledningssystem.

All kompetens in-house
Ulf Nilimaa startade VVS Companiet 2001. Idag har han fem anställda, ett antal som kan komma att utökas inom kort då företaget breddar sin verksamhet ytterligare.
– Vi vill framförallt växa inom byggsektorn, och behöver därför fler duktiga montörer. Vi har även en butik här i Kiruna där vi tillhandahåller allt från kakel och klinkers till braskaminer.
VVS Companiet har all kompetens in-house, och kan ordna med i stort sett allt inom bad och värme. Med stor flexibilitet och tillförlitlighet är man därför ett självklart val i Kiruna. I takt med en ökande efterfrågan kommer även butiken att expandera med fler anställda. Butiksytan har nyligen byggts ut och omfattar idag ca 600 kvadratmeter ren inspiration.

Styrkan med Comfort
Alla Comfort-företag har ett gemensamt grunderbjudande som representerar ett antal kvalitetsprodukter och tjänster. För att säkerställa energieffektivisering i fastigheter finns Comfort Energibesparing, ett erbjudande som baseras på väl beprövade metoder.
Vid ombyggnationer finns Comfort Stambyte och Comfort Färdigt Badrum. Oavsett vad som byggs om, byggs till eller uppgraderas ingår alltid Comfort Service och Underhåll, en värdeladdad tjänst som garanterar att allt ska fungera på ett bra sätt, oavsett om det handlar om en eller flera fastigheter. Detta är en enorm styrka även för VVS Companiet.

Fokus på värme
Värme utgör också en viktig bit i företaget där goda kunskaper i senaste tekniken utgör en viktig konkurrensfaktor.
– Vi värnar om vår kompetens. Det är viktigt att kunna det man säljer, och här är vi mycket duktiga på exempelvis värmepumpar. Vi har hela kedjan, från luftvärmepumpar till bergvärme.
Inom bergvärme levererar VVS Companiet nyckelfärdiga lösningar. Kunden ser en enorm fördel med att ha en och samma kontakt som sköter hela installationen, från planering och borrning till slutlig inställning. VVS Companiet arbetar med IVT värmepumpar, ett kvalitetsmärke som förknippas med pålitlighet och hög komfort, precis som VVS Companiet eftersträvar.

Annika Gullberg
Maria Lind