Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Klimathuset: Ett samtal skall räcka

Det är enkelt att vara kund hos klimathuset. Oftast räcker det med ett samtal och ett hembesök. Kunden får hjälp hela vägen från kalkyl till färdig installation. Numera finns en butik, på Frölunda Torg i Göteborg. Butiken ligger endast 10 meter från huvudingången.

SIQAB (Scandinavian Indoor Quality AB) verkar inom hela Götaland och Svealand med huvudbaser i Göteborg, Stockholm och Helsingborg. Bolaget marknadsför värmepumpar av flera ledande fabrikat, anpassade för vårt kalla svenska klimat, och med marknadens bästa garantier. SIQAB erbjuder kostnadsfria hembesök inom bolagets verksamhetsområden, för att hitta rätt modell och placering i kundens hus.
I priserna ingår totalinstallation med el-dragning. Bolaget använder alltid ackrediterade installatörer. I sortimentet ingår även högkvalitativa avfuktare och urstarka centraldammsugare.

Marknad oavsett vintrar
Stefan Myhre och Jörgen Rydell startade sitt företag sommaren 2008. Upptagningsområdet sträcker sig från Uppsala till Ystad.
– Vi såg att det fanns en marknad oavsett vintrar och höjda elpriser. Värmepumpar är ett bra miljöval för att minska koldioxidutsläppen. Vi installerar 800- 900 värmepumpar per år och omsättningen är 10 miljoner kronor. SIQAB säljer fyra fabrikat: Fujitsu, Panasonic, Mitsubishi och Daikin. I vår policy ingår helhetslödningar, dvs, rådgivning, installation och service. Det skall vara enkelt att vara kund hos oss. Ett samtal räcker. Vår marknad är villor, mindre lokaler, kontor, butiker och så vidare. Butiken på Frölunda torg används som utställningslokal.

Värmepump
En värmepump sänker uppvärmningskostnaderna och ger ett optimalt inomhusklimat. På vintern värmer den upp hemmet och på sommaren fungerar den som en luftkonditionering som ger svalkande kyla. Oavsett årstid fungerar den som luftavfuktare och bakteriedödare som renar inomhusluften.

Luftkonditionering
SIQAB:s luftkonditioneringar ger den exakta temperaturen – oavsett årstid och klimat. Ett exempel på detta är Fujitsu. Den ger trygghet, bättre ekonomi, skänker välbefinnande och ger en behagligare tillvaro. Kunden kan dessutom genom ROT- avdraget dra av 50% på installationskostnaden.

Hembesök
När en kund bokar ett hembesök med någon av SIQAB:s återförsäljare ingår dels ett kostnadsfritt förslag och kalkyl på installation, dels bistånd hela vägen fram till färdig installation. Detta ger kunden en stor trygghet- och Fujitsus unika 5- åriga garanti. Kunden behöver inte teckna försäkringen – Fujitsu tar fullt ansvar för sina produkter.

SOIQAB:s sortiment
Värmepumpar Luft/ Luft: Dalkin,Mitsubishi Electric, Panasonic, Sanyo och Fujitsu.
Värmepumpar Luft/ vatten: Dalkin Altherna och Fujitsu
Avfuktare: Woods, Mitsubishi Electric och KCC
Tillbehör: Markstativ och Värmepumpskydd
Centraldammsugare: Komplett dammsugarpaket, centralenhet, städpaket och installationspaket
Grillar: Gasolgrill och kolgrill
Portabel kyla: Prep- 1- Air och KCC.