Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Kompletta kundbudskap

Mitt i centrala Tibro har Solent Skylt & Tryck AB sin produktionsenhet i egen fastighet och med en produktionsyta om 850 kvadratmeter.
Tidningen träffade ägaren, Rune By som efter en gedigen branscherfarenhet startade bolaget 1985.

-Vi erbjuder marknaden kompletta lösningar för bland annat mässor, utställningar etcetera, säger Rune By och nämner; bolaget har stor erfarenhet av: mönstersystem, vikskärmar, rollups och banners, allt från välkända leverantörer.
-Bland annat sätter vi färg och bild på kundernas budskap för att på så sett skapa rätt framtoning, fortsätter han.

Inget jobb är för litet – inte heller för stort
Ett bevis för Solent Skylt&Tryck Ab:s kompetens och resurser visade bolaget upp genom, att sätta upp en fasadskylt med en annorlunda utformning.
-Det gällde ett uppdrag för möbelföretaget OFFECCT i Tibro, för vilka vi klädde in en hel fasadvägg med svart aluminiumplåt, som målats speciellt för denna skylt, berättar Rune By.
Här började Solent Skylt & Tryck´s åtta anställda ett mycket krävande monteringsjobb med schablon/mall för OFFECCT´s logotype, vilken mätte hela 23986×3605 mm. Därpå följde ytterligare ett verkligt precisions jobb att trycka i 25mm ”pluppar” (möbeltassar) i mallen.
Skylten har verkligen en mycket tuff pixlad design, procedurerna engagerade under fyra dagar totalt åtta av Solent´s medarbetare.

Solent var först i Sverige med att anskaffa
-Vi har alltid försökt att stå väl rustade för kundernas krav och önskemål, betonar Rune By, vars bolag 1986 var först i Sverige med att anskaffa en fullformatskärare. Investeringarna
har fortsatt och idag har bolaget fyra dekorskärare för vinyltexter och digitalt.
-Vi står idag, både personellt och maskinellt väl rustade och har ett nära samarbete med Fåglaviksgymnasiet, vars elever ofta praktiserar hos oss. De som har fallenhet för arbetet får oftast anställning här, betonar Rune.
Rune By avslutar samtalet med att säga:
-Vi har stor tillgänglighet och mycket korta beslutsvägar och våra kunder, som återfinns inom samtliga branscher, vet att vi alltid håller utlovade färdigställandetider. Kunder, vilka vi kan erbjuda allt från visitkort till de riktigt stora mäss- och monterbyggnader. Prova oss, Ni blir inte besvikna!