Sön 26 jun / År 40 / Nr 3 2022

Lidköping får ett nytt landmärke tack vare den lokala Sparbanken

Sparbanken Lidköping har genom en mycket generös gåva på 70 miljoner kronor möjliggjort byggnationen av en ny idrotts- och evenemangsarena som starkt bidragit till att Lidköping nu finns med på kartan, bl.a. som Sveriges bandystad nummer ett. Under annandagen besegrade det lokala bandylaget Villa Lidköping motståndaren Kungälv med 9-3. Arenan kommer framöver att användas flitigt vid olika arrangemang som lockar både stora och små.

En ny evenemangshall med optimala förutsättningar har nyligen invigts i Ågårdsområdet, Lidköping. På juldagen fick allmänheten enligt tradition med skridskoåkning och festligheter inviga den nya arenan. Med en spelyta på 65 x 105 meter lämpar sig arenan perfekt för i första hand bandy, men även för ishockey och konståkning. Med en byggnadsyta på 12 440 kvadratmeter är arenan en multifunktionshall där allt från idrottsevenemang till konferenser och mässor kan arrangeras.

Stärker Lidköping
Arenan bjuder på otaliga möjligheter beträffande typ av arrangemang. Den grundläggande tanken är att Sparbanken Lidköping Arena ska vara en arena för gemensam glädje och utveckling, något som även går hand i hand med Lidköping kommuns vision – en välkomnande och hållbar kommun. Kommundirektör Kenth Lindström är övertygad om att Sparbanken Lidköping Arena kommer att stärka varumärket Lidköping och öka attraktionskraften både som besöks- och boendeort.

Tempel för idrott och andra festligheter
Det var fest och jubel när Villa Lidköping besegrade Kungälv med 9-3 i premiärmatchen i Sparbanken Lidköping Arena inför 4 425 personer. Johan Andersson gjorde hela fem mål i matchen, och efteråt uttryckte han sin uppskattning över den nya arenan. Att satsa på en inomhushall för just issport stärker även bandyn i Sverige, Villas lagkapten Jesper Bryngelsson poängterade även de unika träningsmöjligheter som Villa fått i samband med arenan.
– Framöver är det tänkt att arenan ska användas för alla möjliga typer av arrangemang, både idrottsliga, kulturella och andra typer av evenemang, kommenterar Kultur- och fritidschef Annika Stedner.
Exempel på arrangemang framöver är hushållsmässan och den internationella kattmässan som båda äger rum i april, samt en öppningsshow den 24 april, som är en fortsättning på invigningens festligheter. Mellan den 6 – 8 maj kommer man att fira Sparbanken Lidköpings 175-års jubileum, extra spännande med tanke på att det var de som starkt bidrog till byggnationen av arenan.
– Till hösten väntar en villamässa och vi har också fått flera uppslag med intressanta musikarrangemang så beläggningsläget för 2010 ser redan väldigt bra ut, avslutar Stedner.

Roland Andersson
Maria Lind