Mån 15 apr / År 42 / Nr 1 2024

Linköpings första helt miljöanpassade rostskyddsbehandling för motorfordon

Tectyl Center Linköping erbjuder regionens första helt miljöanpassade rostskyddsbehandling genom en ny serie med lösningsmedelsfria vattenbaserade produkter.

Dagens rostskyddsprodukter är till skillnad från sina föregångare snabbverkande, effektiva och miljövänliga. Med skärpta miljökrav och en ökande medvetenhet bland allmänheten som motivationsfaktor har Fackkedjan Tectyl utvecklat framtidens rostskydd för alla typer av motorfordon. De vattenbaserade produkterna lanseras nu över hela Sverige.

Problemet i vårt land
Vårt nordiska klimat verkar i allmänhet förödande på våra motorfordon. Användningen av sand och salt på vägarna vintertid ökar, vilket påverkar alla fordon oavsett årsmodell och typ. Faktum är att de flesta fordon har utvecklats och tillverkats för att användas under andra klimatförhållanden än vårt, ofta där biltillverkarna har sina stora marknader. Därför är det viktigt med extra behandling mot rost i Sverige.

Tectyl har lösningen
Fackkedjan Tectyl lanserar en helt ny produktserie baserad på ny teknologi. Den nya serien är trots sin vattenbaserade sammansättning mer slitstark än tidigare varianter, och genom att helt utesluta lösningsmedel är produkten både miljövänlig och säker ut arbetsmiljösynpunkt.
– Vi är de första som erbjuder den här typen av rostskydd i regionen, konstaterar Malin Nordström, Tectyl Center Linköping. Eftersom produkterna är helt lukt- och droppfria kan bilen ställas i garaget eller bilhallen direkt efter behandlingen vilket underlättar implementeringen av den nya serien.

Stark frammarsch på den svenska marknaden
Fackkedjan Tectyl är ett rikstäckande nätverk bestående av omkring 15 fristående företag som ingår i Nordic Auto Supply AB som i huvudsak arbetar med rostskydd. Lång erfarenhet av rostskyddsbehandlingar bygger upp den nya organisationen, som fokuserar på rostskydd för alla årsmodeller och märken.
Tectyl har arbetat med att ta fram rostskydd i över 70 år. Genom den miljövänliga produktserien kommer man garanterat att ta den svenska marknaden med stormsteg.