Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Livskraftigt familjeföretag på Höglandet kör köksinredningar till Norge

Mats Holmbergs Transport AB är det Sydsvenska Höglandets främsta transportör av köksinredningar. Det började i liten skala i mitten av 1990-talet då grundaren Mats Holmberg själv körde husmoduler till kontinenten. Efter hand utvecklades verksamheten och idag har företaget ett tiotal anställda. Genom avtal med Ballingslöv som är en av de ledande tillverkarna av kök, bad och förvaring i Norden sköter Mats Holmbergs Transport samtliga av deras transporter till Norge. Det handlar om ett tiotal bilar i veckan som styr kosan mot Norge, fullastade med högkvalitativa produkter från Ballingslöv.

Mats Holmberg berättar att man även tar sig an andra uppdrag utöver transporterna av kök, bad och inredningar, men att det idag utgör basen i verksamheten.
– Vi har flera lokala kunder som också vill få ut sitt gods till Norge, så vi kan skräddarsy kostnadseffektiva transportlösningar som passar det enskilda företaget. Mats Holmbergs Transport trafikerar idag hela Norge från Kristiansand i söder till Kirkenes i norr. Just nu satsar vi framför allt att på finslipa vår service för att möta våra kunder på bästa sätt.
– Vi är unika och mycket duktiga på det vi gör, framhåller Mats Holmberg. Vi värnar om goda kundkontakter, våra chaufförer är duktiga och har god social förmåga. Eftersom vi ofta levererar till våra kunders kunder så är kommunikation viktig och då vi även levererar direkt hem till privatpersoner krävs det lite extra. Vi har ett bra gäng här idag med en mycket god teamkänsla. Vi tror på personlighet och närhet.

Hänger med i utvecklingen
På Mats Holmbergs Transport värnar man om miljön lika mycket som kostnadseffektiviteten. Ett sätt att tillhandahålla så miljövänliga alternativ som möjligt är att satsa på moderna fordon. Fyra nya bilar har satts i drift sedan augusti 2011. Den äldsta bilen i dagsläget är från 2007 och den kommer att bytas ut under sommaren 2012.
– Miljömedvetenheten är något som våra kunder förutsätter idag och därför satsar vi på att hålla oss a jour med ny utrustning och modern maskinpark. Vi har som exempel mycket avancerade reningssystem i samtliga av våra bilar.

Lovande tillväxt
Mats Holmbergs Transport AB har nyligen flyttat in i nyrenoverade lokaler och man kommer inom kort att anställa en speditör för att förstärka kontoret och förhoppningarna är att kunna anställa ytterligare en eller ett par chaufförer för att möta ett ökat behov på marknaden. Mats Holmberg betonar att det är en viss utmaning att hitta kompetent personal, kompetens går förvisso att få tag på men det gäller att man platsar i teamet också.
– Och som nämnts tidigare så har den sociala kompetensen stor betydelse i våra uppdrag.