Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

Ljungby Maskin erkänt framstående med marknadens mest bränslesnåla hjullastare

Ljungby Maskin är en genuin tillverkare av högkvalitativa hjullastare. Leveransen sker enligt kunds specifikation med en för företaget kännetecknande kraftfull motor och avancerad hydraulik. Maskinerna får en särpräglande hög kvalitet och kapacitet med komponenter som även enskilt håller högsta möjliga standard. En Ljungby håller för tuffa tag och är det självklara valet för den som kräver lite mer.

Ljungby Maskin opererar framförallt på den svenska marknaden med kunder inom ett stort antal branscher. Industrier, entreprenadföretag, snöröjare, hamnar, sågverk, pappersbruk, lantbruk och handelsföretag – alla har nytta av lösningar från Ljungby Maskin på olika sätt.
Inom industrin kan det handla om kraftfulla lastare för materialhantering, i hamnen en speciallösning för hantering av bulkmaterial, och inom handeln ytterligare en speciallösning för att flytta kundvagnar.
– Eftersom vi tillverkar allt efter att vi fått in en order anpassar vi konstruktionen efter kundens specifikation, förklarar marknadschef Thomas Lyckvall. Hela maskinen tillverkas under samma tak här i Ljungby, vi kan därmed kontrollera kvalitetsprocessen själva samt även minimera transporter.

Reducerar bränsleförbrukningen med 25 procent
Miljöområdet har länge varit prioriterat inom Ljungby Maskin. Idag är företaget en erkänt framstående grön aktör med marknadens mest bränslesnåla hjullastare. Ljungby Maskin har infört transmission med lock-up vilket reducerar bränsleförbrukningen med hela 25 procent vid vägkörning.
– Vi skiljer oss från mängden och vi har en enorm tillväxtpotential. Vi värnar om samarbeten och tar inga förhastade beslut, närheten till kunderna och välvårdade relationer är viktigare än snabb tillväxt, anser Thomas Lyckvall.

Konstant efterfrågan på speciallösningar
Ljungby Maskin har nära 30 års erfarenhet från avancerad konstruktion av hjullastare som håller en särpräglande hög kvalitet. Den robusta konstruktionen uppskattas både i Sverige och utomlands och under åren har företaget levererat omkring 3000 hjullastare till den svenska och europäiska marknaden.
– Jag oroar mig inte för framtida konjunktursvängningar. Vi erbjuder en nischprodukt och därför kommer det alltid att finnas en efterfrågan på våra speciallösningar, konstaterar Thomas Lyckvall.
Idag har Ljungby Maskin ca 120 anställda med huvudkontor och tillverkning i Ljungby. Företaget har även dotterbolag för försäljning i Danmark och Holland samt säljare och servicetekniker över hela Sverige.