Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Malmö Mäss-service tar hand om Ditt evenemang med kontinuitet och stil

Malmö har en väletablerad aktör som fixar allt vid mässor och större evenemang. Som huvudentreprenör för Malmömässan sedan 1994 har Malmö Mäss-service AB den mångåriga expertis och know-how som krävs för att bygga upp alla kringfunktioner inför ett storartat evenemang. Mäss-service är ofta med där det händer, som en central funktion i Malmös kulturella mittpunkt.

Mässor, kongresser, events – inget jobb är för stort för Malmö Mäss-service. Företaget grundades redan på 1980-talet, men det var i samband med att man blev huvudentreprenör för Malmömässan 1994 som verksamheten antog dess nuvarande form. Idag finns Mäss-service med vid stora arrangemang över hela Sverige, egen personal från Malmö bygger upp montrar och scener, allt som behövs för respektive event.
– Vi utmärker oss genom att vi står för helheten, kommenterar Peter Hinderoth, projektansvarig och delägare. Vi garanterar att allt står färdigt när kunden kommer och ska inleda sitt evenemang. Det vi levererar är framförallt säkerhet, där kunderna känner sig trygga i vetskapen om att vi har ordnat allt innan de anländer till evenemanget. I den här branschen är det oerhört viktigt att ha kontinuitet, vi håller vad vi lovar. Kunden ska känna att kontakten med oss funkar smidigt, och att vi verkligen ställer upp.

Förstahandsval för många
En annan viktig aspekt är att många företag som ställer ut på mässor ute i Europa gärna vill ha en lokal aktör med sig som sköter detaljerna. Då är Mäss-service ett förstahandsval för många företag över hela Sverige.
– Vi har ett mycket omfattande lager här i Malmö. Vi har det mesta som hotell-, konferens- och evenemangsbranschen kan tänkas behöva i samband med olika arrangemang, säger Peter Hinderoth. Vi har troligen södra Sveriges största sortiment av mattor, och vi skickar dagligen mattor till aktörer med verksamhet över hela landet. Detta är en nisch som vi vill utveckla ytterligare, vi har redan en heltidsanställd som sköter mattuthyrningen.

Hoppas på samarbete med nya mässan
Mäss-service har också kompetens som formgivare, hela evenemang kan ritas upp med hjälp av speciell mjukvara. Kunderna uppskattar möjligheten att gå igenom hela eventet i detalj innan den fysiska miljön byggs upp, då ökar framförallt möjligheterna att ändra detaljer och förfina konceptet.
Malmös nya mässa byggs just nu i Hyllie, ett av södra Sveriges mest snabbväxande områden. Den nya mässan byggs som granne till Malmö arena och det nya köpcentret Emporia.
– Naturligtvis vill vi vara med från början i detta stora projekt, framhåller Peter Hinderoth. Vi har mångårig kompetens, och framförallt goda kunskaper om helheten bakom ett lyckat evenemang. Vi hoppas mycket på framtida samarbeten med den nya mässan, inte minst med tanke på att den kommer att ligga i ett så pass expansivt område som Hyllie.