Mån 15 apr / År 42 / Nr 1 2024

Marbodal har kök för alla

Marbodal är ett av Sveriges starkaste varumärken inom köksinredning. I nära 90 år har företaget egenhändigt utvecklat och tillverkat kök av högsta kvalitet och funktionalitet. Idag står Marbodal för ett av marknadens bredaste sortiment uppdelade i kategorierna Cottage, Classic och Modern.

Marbodal har kök för alla oavsett tycke och smak. Varumärket står för en genomgående hög kvalitet och ett genuint svenskt hantverk. All produktion sker i Tidaholm, idag förvisso med hjälp av toppmodern teknik och långt automatiserade processer men samtidigt finns hantverket bevarat i många moment. Redan då företaget etablerades för snart 90 år sedan var Marbodalandan påtaglig; en blandning av yrkesstolthet som hantverkare och en stark framtidstro inom företaget har drivit Marbodal framåt under alla år.

Ett nytt kök är en framtidsinvestering
Då Marbodal etablerades 1924 inriktades verksamheten på byggnadssnickerier. Utvecklingen tog snabbt fart och man började tillverka specialanpassade kök efter kundens önskemål.
– Vi har gått från att vara ett mindre familjesnickeri till en av Sveriges mest framstående aktörer inom köksinredning. Det är en fantastisk utveckling, konstaterar marknadschef
Dan-Axel Karlsson.
Huvudinriktningen är kök med fokus på kvalitet, funktion och design. Miljöansvar hamnar också högt på agendan.
– Vi står för lösningar som ska vara livet ut. Att köpa ett nytt kök är en investering som måste hålla för framtiden, därför erbjuder vi långt kundanpassade lösningar och utbildar kontinuerligt våra återförsäljare så att kunden ska få professionell rådgivning för en optimal kökslösning, fortsätter Karlsson.

Starkt miljöengagemang
Marbodal säljs via återförsäljare inom bygghandeln och specialiserade köksbutiker över hela Sverige. Hög kundanpassning och kvalitet som går att lita på år efter år är varumärkets främsta styrkor.
Marbodal erbjuder även Svanenmärkta kökslösningar – idag är hela 29 Marbodalkök godkända enligt de hårda kriterier som råder för att få Svanenmärkning. Hela livscykelkedjan räknas när det är fråga om miljömärkning. Det handlar bl.a. om att man som tillverkare använda hållbara råvaror som exempelvis trä från ett hållbart skogsbruk och lim som inte innehåller vissa kemikalier. Marbodal använder vattenbaserade lackfärger som enligt tester håller en dubbelt så hög slitstyrka som konventionell lack.

Köket är en samlingsplats – idag och i framtiden
Köket representerar traditionellt sett en samlingsplats för familj och vänner. Därför är det viktigt att man trivs i sitt kök, samtidigt som det måste möta dagens tuffa krav gällande funktionalitet, design och miljö.
För att göra valet av kök enklare har Marbodal delat in sina kökslösningar i de tre kategorierna Cottage, Classic och Modern. Cottage för tankarna till typiskt svenskt lantliv. Classic representerar hållbara trender och Modern en blandning av nya influenser och Marbodals tidlösa design.