Fre 27 maj / År 40 / Nr 1 2022

Mat med kvalitet hos Magnus och Lars

Om ett företag ska ha en konferens eller om man vill ha catering till firmafesten, bröllopet eller högtidskalaset så kan Gammelgårdens Catering & Konferens i Ludvika stå till tjänst.
Företaget drivs av krögarna Magnus B. Pepulis och Lars Willner sedan 2005. Magnus och Lars är två Ludvikabördiga grabbar som älskar och brinner för mat och matlagning.

Gammelgårdens Catering erbjuder konferenser och catering till bra priser. Inom catering erbjuds avhämtning eller leverans av middagar, luncher, bufféer, smörgåstårtor, smörgåsar med mera och när det gäller konferenser erbjuds många prisvärda alternativ för att gästerna ska ha en givande dag.
Gammelgårdens Catering har hög kapacitet och kan ta emot bokningar för upp till 500 personer.
– Vi tar emot bokningar från företag och privatpersoner från hela Dalarnas län, säger Magnus.

Startades 2005
Dagens konstellation startades 2005 av Magnus och Lars, som är utbildade kockar och har lång erfarenhet av restaurangbranschen. I företaget jobbar, förutom Magnus och Lars, två heltidsanställda.
– Vi tog över efter de tidigare ägarna som hade drivit stället i 15 år. Därefter har vi utvecklat företaget efter vår nisch. Jag och Lars har jobbat ihop tidigare och drivit ett lunchställe i stan och när det här stället blev till salu tog vi kontakt med varandra igen, berättar Magnus, som är 38 år och har jobbat i branschen sedan han var 18.
Kunderna består till cirka 80 procent av företag och de största är Ludvika kommun och ABB.
– Vi jobbar ofta med stora event och hade till exempel en personalfest för ABB den 17 juni för 400 personer. Vi dukar också upp julbord i Sporthallen varje år, som är mycket uppskattat, berättar Magnus.
På menyn finns allt från bufféer, desserter och förrätter till luncher, smått & gott och varmrätter med fisk och kött.
– Konferenser är en viktig del i vår verksamhet, men nackdelen är att vi inte kan erbjuda något boende utan bara dagkonferenser, säger Magnus.

Hög kvalitet
Magnus poängterar att mottot för Gammelgårdens Catering är kvalitet i alla lägen.
– Vi gör allt från smörgåsar till bensinstationer på morgonen till middagar. Vi satsar stenhårt på hög kvalitet och det är därför vi har många återkommande kunder, säger han.
Magnus och Lars satsar nu vidare och har köpt en lunchrestaurang i Ludvika med plats för 60 gäster.
– Det är en restaurang, där jag startade min kockbana för 20 år sedan och Lars har också praktiserat där. Restaurangen har haft flera ägare sedan starten och nu har vi köpt den, berättar Magnus.
Favoriträtter för de båda kockarna är rejäl husmanskost.
– Raggmunk och fläsk ligger oss båda varmt och hjärtat så det ska vi ha som en huvudrätt i den nya restaurangen.