Tor 30 jun / År 40 / Nr 3 2022

Meag antar nya utmaningar – breddar verksamheten mot uthyrning

Att köpa trafiksäkerhetsmaterial och produkter för trafikomledning innebär tunga investeringar för de flesta entreprenadbolag, inte minst såhär strax efter krisen. Meag Genevad AB:s nya avdelning Vägtjänst erbjuder ett heltäckande sortiment av avstängningsmaterial för vägarbeten och infrastrukturprojekt till uthyrning.

Företag inom alla branscher har under krisen känt sig mer eller mindre pressade att ytterligare kostnadseffektivsera sina verksamheter. Som ett svar på en ökande efterfrågan breddar Meag Genevad sin verksamhet med Meag Vägtjänst för uthyrning av trafiksäkerhetsmaterial.
Hittills har man etablerat uthyrningsdepåer i Stockholm, Örebro och Luleå. Ambitionen är att öppna fler depåer över hela Sverige, och Meag Genevad är idag landets största leverantör av trafiksäkerhetsmaterial.

Allt inom trafiksäkerhet
Meag Vägtjänst står för hela kedjan av säkerhetsmaterial för användning vid vägarbeten och infrastrukturella projekt. Förutom avstängningsmaterial har man även körplåtar bland annat. Avdelningen Vägtjänst etablerades vid årsskiftet, och idag har man ett 40-tal anställda.
– Våra kunder efterfrågar en aktör som tar hand om hela kedjan – från hjälp med trafikanordningsplaner till utplacering av avstängningsmaterial, komplett med vaktpersonal ute på vägarna. Förutom kostnadseffektivitet levererar vi även mervärden som kompetent rådgivning, service och utbildning, förklarar Fredrik Westblad, som ansvarar för uthyrningsverksamheten i Sverige.
Meag erbjuder Trafikverkets samtliga utbildningar på nationell nivå.
– Vi utbildar upp till 3000 personer om året och därmed är vi även en av landets största aktörer gällande utbildning inom vårt kompetensområde, konstaterar Westblad som avslutning.

Om koncernen
MEAG Genevad AB är marknadsledande tillverkare och distributör av trafiksäkerhetsprodukter med säljkontor på sju orter i Sverige, 100 medarbetare och en omsättning på ca 220 miljoner kronor.