Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Modernt konferenshotell med närhet till Västerås rika kulturutbud

Endast 2,5 km från centrala Västerås ligger Quality Hotel Västerås, ett modernt affärs- och konferenshotell med 89 rum och ett stort antal möteslokaler. Här finns alla tänkbara bekvämligheter inom räckhåll, såsom gym, relax och bastu. Hotellet är sedan 2004 en del av Nordic Choice-kedjan där kategorin Quality har speciellt fokus på affärs- och konferensgäster.

Som särpräglat konferenshotell har Quality Hotel Västerås anpassade lokaler för alla mötestyper med allt från mindre konferensrum för tio deltagare till en stor hörsal för upp till 115 personer.
Speciellt för alla Choice-hotell är en stark kundorienterad inställning med mycket personligt engagemang. För att kunna tilltala en så stor målgrupp som möjligt har man som exempel integrerat en mycket generös frukostbuffé komplett med ett fullt ekologiskt utbud. Quality Hotel Västerås restaurang kan för övrigt ta emot upp till 200 gäster och anordnar ofta företagsmiddagar med evenemang då både scen och dansgolv kan arrangeras.

Närhet till Västerås nyckelaktiviteter
Förutom affärs- och konferensgäster gästas hotellet mycket av idrottslag, framförallt under sommartid då det anordnas idrottsevenemang i närheten. ABB Arena ligger ett stenkast från hotellet liksom ett antal av Västerås många golfbanor. Alldeles inpå knuten har man också en skidbacke som nu planeras öppnas för allmänheten om vädret tillåter.
– Vi har ett väletablerat samarbete med lokala upplevelseaktörer och naturligtvis med Västerås Golfklubb. Vårt nätverk är viktigt för att vi ska kunna erbjuda våra gäster en helhetsupplevelse när de besöker Västerås, förklarar hotelldirektör Ulrica Blomqvist.
Västerås är bland annat känt för sin fantastiska natur intill Mälaren som också bjuder på ett stort antal öar att besöka. Regionen präglas även av ett anrikt historiskt arv med många bevarade slott och herrgårdar, liksom Domkyrkan i centrala Västerås samt konstmuseet som är ett av Sveriges mest välbesökta. Västerås har med andra ord mycket att erbjuda i form av aktiviteter som lockar en bred målgrupp.

Tillgång till senaste mötestekniken
Som förstklassigt konferenshotell satsar Quality Hotel Västerås på den senaste mötestekniken och har nyligen installerat helt ny utrustning i den stora hörsalen. För att möta framtiden och de ständigt ökande teknikkraven kommer hotellet att fortsätta uppgradera mötesutrustningen i samtliga konferenssalar. Det planeras även för en successiv renovering av hotellrummen för att behålla hotellets moderna prägel.