Mån 6 dec / År 39 / Nr 4 2021

MP Cargo AB – Ert företag för transporter

Behöver Ni transport av kylvaror eller kanske bara budbilsservice då är MP Cargo AB i Sölvesborg, företaget för Dig! Företaget har idag fem bilar med släp som transporterar kyl & frysprodukter samt fem bilar + trailers för andra tyngre transporter, som varmförzinkade och målade stålprodukter på ett turbilsområde i hela södra Sverige. En av bilarna går också till Danmark. Två mindre bilar finns också för transporter i närområdet av kylda och frysta varor. MP Cargo kör även färsk fisk från fiskebåtarna till fiskeberednings industrin.
Företagets ägare, Marco Jönsson och Patrik Stedt, startade företaget för fem år sedan och företagets utveckling har varit mycket gynnsam. Idag omsätter MP Cargo AB cirka 24 miljoner och sysselsätter totalt 23 anställda.

Distributionsområde
-Vi har fem bilar på Bring Frigo som distribuerar livsmedel i nordöstra Skåne samt västra Blekinge på dagtid, säger Marco Jönsson. Nattetid har vi en linjebil
mellan Sölvesborg och Jönköping samt Sölvesborg-Helsingborg samt en fjärrbil
på Västra Götaland med livsmedel.

Planer inför framtiden
-Under den närmaste framtiden planerar för vi en del nyinvesteringar. I första hand gäller det en ny lastbil samt två nya släp.

Varför MP Cargo?
-Varför kunderna väljer just oss för sina transporter tror jag beror på att vi har byggt upp, under de gångna åren, goda relationer med våra kunder. Vi är kända för att ha en god flexibilitet.