Mån 4 mar / År 42 / Nr 5 2023

Nextjet tror på Höga Kusten

Nextjet spelar en nyckelroll i att knyta ihop Sveriges norra regioner med resten av landet. Via Stockholm Arlanda tar sig resenärerna vidare ut i världen, och tack vare nya samarbeten mellan Nextjet och flertalet flygbolag är det nu enklare än någonsin.

Nextjet har gjort stora förbättringar i sitt utbud, inte minst när det gäller reguljärflyg som kopplar ihop Norrland med världen via Stockholm. Idag är det enklare än någonsin att ta sig ut i världen på en och samma biljett. Det gör att intresset för att resa ökar, speciellt i norr där man ser en stadig ökning bland annat från Örnsköldsvik och Kramfors.
– Tack vare en ökad efterfrågan har vi nyligen satt in större plan på linjen mellan Stockholm och Kramfors samt återupptagit linjen mellan Gällivare och Kramfors för att öka tillgängligheten upp mot landets nordligaste regioner, informerar Nextjets presschef Henning Lindberg.
Tillväxten omfattar även en ökning i inkommande turism till Höga Kusten.
– Vi ser en tydlig ökning både i inkommande turism och affärsresenärer som väljer någon av de reguljära flygplatserna. Om vi tar Örnsköldsvik som exempel så vet vi att väldigt många företag i regionen är beroende av goda kommunikationer eftersom deras marknad i huvudsak är internationell. Vi ska naturligtvis vara en möjliggörare för tillväxt och därför kommer vi att fortsätta satsa på en god tillgänglighet i Norrland, fortsätter Henning Lindberg.

Hela världen med Nextjet
De samarbeten som Nextjet har byggt upp med andra flygbolag som till exempel KLM, SAS och Air Baltic möjliggör nya resvanor.
– Nu är det möjligt att boka en resa via våra partners till från och till de flesta av Nextjets destinationer och valfri destination inom de samarbetande flygbolagens linjenät. I stort sett hela världen ligger öppen för resenärer från Höga Kusten och övriga Norrland.
– Vi tror på Höga Kusten som en expansiv marknad, och det vittnar även de senaste investeringarna om, understryker Henning Lindberg som avslutning.