Mån 22 apr / År 42 / Nr 1 2024

Nöjda hyresgäster hos ABRI

ABRI är inte bara en hyresvärd utan visar även stort intresse i de respektive företagens verksamhet. Detta hör inte till vanligheterna och ses ytterst positivt från oss hyresgäster, tydliggör en av ABRI:s hyresgäster i den kundundersökning bolaget gjorde tidigare i år.

Det kommunägda fastighetsbolaget ABRI (AB Ronneby Industrifastigheter) äger, förvaltar och hyr ut fastigheter och lokaler. Bolagets uthyrningsbara yta är ca 175 000 m² fördelat på tolv företagsbyar, samtliga inom 15 bilminuter från Ronneby Airport.
Bland fastighetsbolagets ca 130 hyresgäster återfinns många av Ronnebys större företag som Tarkett, Ronneby Brunn Hotell, Orbit One, Fueltech och Kockums Maskin. Flera av företagen har varit hyresgäster under en längre period vilket visar på det goda förtroende man har för fastighetsbolaget.

Hög flexibilitet vid lokalanpassningar
Att ABRI håller hög flexibilitet när det gäller lokalanpassningar tror VD Dennis Robérteus är en av bolagets framgångsfaktorer. Här kommenterar han:
– Vi bygger om, vi bygger till och vi bygger nytt, allt efter våra hyresgästers behov. Hos oss kan företagen satsa helhjärtat på sin verksamhet och behöver inte bekymra sig över lokaliteterna.
Fastighetsbolaget vill ge sina hyresgäster optimala utvecklingsmöjligheter och erbjuder därför hög flexibilitet vid lokalanpassningar och totallösningar för lokaldriften med dygnet-runt service.

97 procent nöjda hyresgäster
Att företagen är nöjda med sin hyresvärd visar fastighetsbolagets senaste kundundersökning (mars 2010) där 97 procent av de tillfrågade hyresgästerna kan tänka sig att hyra av ABRI igen och lika många skulle rekommendera ABRI som hyresvärd till andra företag.
– Det företagsvänliga klimatet i våra företagsbyar har öppnat upp för nya samarbeten och ibland också helt nya produkter, som till exempel energisystemet ECO Science, säger Robérteus.
Produkten togs fram mitt under den ekonomiska krisen 2009 av ett kluster av företag med kvarteret Telefonen som gemensam nämnare. Idag är det Fueltech Sweden AB som äger och tillverkar ECO Science. Man har även har utökat sortimentet med fler miljöanpassade produkter och öppnat ett Energilabb i fastigheten.

Från äventyrsbad till barnavårdscentral
ABRI var projekt- och byggledare för det nya Brunnsbadet som invigdes i somras. Äventyrsbadet ligger i anslutning till Ronneby Brunn Hotell, där fastigheten också ägs av ABRI. Badet har haft i snitt 1100 besökare per dag under sommaren.
Just nu bygger ABRI en mottagningsstation för Ragn-Sells i företagsbyn Kallinge Företagscenter med en total area på ca 18 000 m². I kvarteret Telefonen bygger man en barnavårdscentral för Capio Citykliniken och lokaler för nystartade medicinteknikföretaget Metpro.
– Väl anpassade lokaler ger våra hyresgäster möjlighet att helt fokusera på sin verksamhet, understryker Dennis Robérteus som avslutning.