Lör 20 apr / År 42 / Nr 1 2024

NTM – en partner att lita på

Kundorientering, know-how och kvalitet är tre enkla men mycket framgångsrika ledord för NTM Sverige AB i Skara. Moderbolaget Närpes Trä och Metall är en av Nordens ledande aktörer när det gäller transportutrustning för tunga laster och specialtransporter som återvinningsmaterial och avfall. Den starka utvecklingen hos Närpes Trä och Metall gynnar även Skaraföretaget som inte minst drar nytta av den långa erfarenhet och välrotade kunskap som finns samlad i koncernen.

Närpes Trä och Metall grundades redan 1950 har idag ca 400 anställda och dotterbolag i fem länder. Ett av dem är NTM i Skara med tolv anställda som servar den svenska marknaden med kundspecifika lösningar, framförallt med påbyggnadslösningar för lastbilar.

Förstahandsvalet för transportutrustning
NTM samlar sedan 2007 försäljning, administration och verkstad under samma tak på Furuskogsgatan i Skara. Läget är bästa tänkbara ur logistiksynpunkt med hög tillgänglighet utmed E20. Till NTM vänder sig stora som små aktörer inom transportbranschen, ambitionen är att vara förstahandsvalet när det gäller långsiktigt lönsamma investeringar i transportutrustning.
– Vi erbjuder det mesta som ryms inom den breda produktkategorin påbyggnader, från bilskåp i olika utföranden till släpvagnar och specialprodukter som exempelvis kapell-, flak- och tippbyggnationer, förklarar David Walander, VD för NTM Sverige AB och försäljningsansvarig för västra och norra Sverige.
NTM har säljare och servicetekniker förutom i Skara även i bl.a. Stockholm och Tranås för att kunna serva kunderna på bästa sätt.
Att vara lyhörda och arbeta nära kunderna har alltid varit en av grundstenarna – alltsedan verksamheten grundades i Närpes på den finska västkusten för 60 år sedan. Varje produkt måste uppfylla de speciella krav och önskemål som ställs på den, därför sker all produktutveckling i nära samarbete med kunden. Produkterna levereras nyckelfärdiga, oavsett om det rör sig om kyl- och värmeaggregat, bakgavellyftar eller dollys.

Optimala, skräddarsydda produkter
På NTM skräddarsys alla lösningar efter den enskilde kundens behov. NTM:s bilskåp skyddar lasten och håller önskad temperatur. Skåpstypen är isolerad men medger ändå stora invändiga mått och kan även levereras med helöppningsbar dörrsida. Skåpen kan dessutom förses med olika typer av utrustning som t.ex. kyl- eller värmeaggregat, bakgavelhiss, mellangolvssystem och kapelltak. Variationsmöjligheterna är stora även när det gäller golvmaterial, invändigt ytmaterial och dörrar.
– Våra släpvagnsbyggnationer är optimala eftersom vi tillverkar både chassi och skåpbyggnation i egen regi. Eftersom vi har all kunskap in-house kan vi under produktionen använda materialet på rätt sätt och maximera nyttan av kundens investering. Vi har full kontroll över de olika delarnas krav och funktion och tar fram precis det som kunden behöver och vill ha, poängterar David Walander.
Det går bra för verksamheten i Skara. Den svenska marknaden har tagit fart och NTM levererar till flera av regionens största aktörer inom branschen, samtidigt har man förmågan att se även det lilla företagets behov varpå NTM verkligen är en allsidig partner att lita på i alla lägen.