Fre 1 jul / År 40 / Nr 3 2022

Nystart för Grand Hotel Lapland

Sveriges mest avlägsna affärshotell är egentligen inte så avlägset. Allt fler affärsgäster hittar till Grand Hotel Lapland, som tidigare var Quality Hotel Lapland. Hotellet ligger i centrala Gällivare och därmed praktiskt taget i händelsernas centrum om man ser till den expanderande gruvnäringen till exempel.

Varumärkesbytet som sker den 1/11 för Grand Hotel Lapland påverkar inte hotellgästerna speciellt mycket, men det signalerar att saker är på gång. Precis som i staden i övrigt. I och med den stora samhällsomvandlingen där stora delar av Malmberget flyttas till Gällivare byggs det allt från nya bostäder till kunskapshus och evenemangsarenor. För hotellets del har det alltid varit en dominerande skara affärs- och konferensgäster under veckorna och under helgerna fylls restaurangen även med lokalbor som vill koppla av och äta gott.

Generösa ytor
Hotellet är med andra ord lite av ett inneställe i Gällivare. Lokaliseringen ovanför polcirkeln gör Gällivare i sig till ett häftigt resmål för långväga resenärer som vill uppleva norrsken till exempel. Grand Hotel Lapland har med sina generösa ytor plats för evenemang och mässor som lockar såväl lokalbor som turister.
Som konferenshotell erbjuder Grand Hotel Lapland fyra större möteslokaler och ett antal mindre. För de största sammankomsterna finns stora Eventsalen som kan ta emot mellan 300 – 500 gäster, samt Midnattssolen som har en kapacitet på 226 deltagare i biosittning.
– Oavsett hur konferensbehovet ser ut så kan vårt konferensteam lösa det. Utöver mat och dryck till evenemanget finns det även möjlighet att via våra samarbetspartners erbjuda spännande aktiviteter i och omkring Gällivare. Extra omtyckt är med tanke på vårt läge att kunna kombinera vistelsen med en tur på skidor under vintern eller en promenad på dundret som har fina vandringsleder och därefter avsluta med en avslappnade bastu i vår relaxavdelning berättar Louise Eriksson, som är vd för Grand Hotel Lapland samt Hotell Björnfällan som ligger på Dundret.
Dundret har förutom fina vandringsleder på sommaren & hösten en skidanläggning som ägs av Gällivare kommun.

Hela Gällivares hotell
I samband med varumärkesbytet planeras ett antal satsningar på Grand Hotel Lapland.
– Vi vill satsa mer lokalt och ge våra gäster ännu bättre upplevelser. Innan anläggningen blev Quality hotel och en del av Choice var det i vår egen regi och nu är vi tillbaka där, vi tar tillbaka namnet Grand Hotel Lapland, upplyser Louise Eriksson.
Det blir en nystart för Grand Hotel Lapland. Anläggningen kommer även fortsättningsvis att vara ett konferens- och affärshotell med flexibla möteslokaler. Alla ska känna sig välkomna, från familjen som vill köra lite bowling på helgerna till de stora affärssällskapen som samlas på mässor och event.