Mån 6 dec / År 39 / Nr 4 2021

Omtyckta lägenheter i Hemse

Bostadsbolaget Båset AB äger fastigheter på fem olika platser på Gotland. De flesta finns i Hemse, som ligger fem mil söder om Visby.
Bolaget har också lägenheter i Visbys innerstad, Katthammarsvik, Roma och Ronehamn.

Hemse har cirka 2.000 invånare och all service man kan önska sig: vårdcentral, simhall, banker, bibliotek, affärer, Systembolag, goda kommunikationer och mycket mer.Det man behöver finns i Hemse. Det är södra Gotlands metropol, säger Birgitta Albertsdotter, platschef på Båset AB.

Båset AB hyr också ut lägenheter i Katthammarsvik och Roma. Katthammarsvik ligger vid Gotlands östra kust och är ett litet samhälle med knappt 200 invånare.
Roma, som ligger 15 kilometer sydost om Visby, är känt för sitt kulturcentrum Roma Kungsgård med sin klosterruin, där det varje sommar spelas teater och ordnas olika kulturevenemang.
– Många av våra hyresgäster kommer från fastlandet och det är en hel del pensionärer som har anknytning till Gotland. Vi har radhuslägenheter som är rymliga och lättillgängliga för folk med rullstol eller rullator. Vi har också uteplatser och egna förråd till alla lägenheter, säger Birgitta Albertsdotter.

Båsetkoncernen
Båsetkoncernen är en bolagsgrupp som äger, förvaltar och förädlar fastigheter på Gotland samt i Arboga och Stallarholmen.
Affärsrörelsen startade år 2000 med att moderbolaget Båset AB köpte ett 90-tal lägenheter i Hemse på södra Gotland. Idag äger bolaget totalt 120 lägenheter i Hemse, Roma, Visby, Katthammarsvik och Ronehamn.
Stallarholmsdelen tillkom 2003 då dotterbolaget Plogen AB förvärvade 25 procent av Husby tegelbruk. Samtidigt tog bolaget över ansvaret för förvaltningen av Husby Gård i Stallarholmen.
2006 köpte ett annat dotterbolag, som fick namnet Ringugnen AB, kvarteret Ringugnen 5 i Arboga med 91 lägenheter och tre lokaler. Den 1 april 2009 förvärvades grannkvarteret Klostret 2, som består av 84 lägenheter och fem lokaler.
Totalt äger och förvaltar koncernen därmed cirka 300 lägenheter och 40 lokaler med total uthyrningsbar yta på cirka 20.000 kvadratmeter.
På Båset AB vill man få rätt kund i rätt bostad eller lokal och ambitionen är att kunderna ska trivas och kanske även stötta varandra.
– Framtiden ser positiv ut för oss. Vi har kö till lägenheterna och våra hyresgäster är nöjda med oss. Så jag känner ingen oro, säger Birgitta Albertsdotter avslutningsvis.