Ons 25 maj / År 40 / Nr 1 2022

Originalredskap till entreprenadindustrin

ABL Construction Equipment AB i Sävsjö utvecklar, konstruerar och producerar originalredskap till entreprenadindustrin och kunderna finns över hela världen.
Att leverera rätt redskap i rätt tid och med rätt kvalitet är en självklarhet för ABL.

ABL startades i slutet av 1950-talet och ägs av Parsgruppen med säte i Linköping. Företaget har idag drygt 40 anställda.
– Vi tillverkar grävskopor, lastskopor, olika typer av gripar för timmer- och virkeshantering, pallgaffelsystem för hjullastare, redskapsfästen för hjullastare och grävmaskiner, berättar Ulf Liljewern, platschef för ABL i Sävsjö.
Huvudsakligen sker all försäljning via återförsäljare samt som OEM-leverantör till olika tillverkare av hjullastare och grävmaskiner. All produktion sker vid företagets anläggning i Sävsjö och därifrån skeppas produkterna till världens alla hörn.
Bland de skandinaviska återförsäljarna kan nämnas Swecon, PON, Delvator, Hüllert Maskin, Nasta, Söderberg & Haak och Hesselberg Maskin.

Levererar i tid
– Som en premiumtillverkare när det gäller den här typen av produkter är det viktigt att leverera i rätt tid. Vi är inte alltid billigast på marknaden, men däremot väldigt duktiga på att anpassa och tillverka enligt kundens önskemål. Lagerhållning och snabb leverans av reservdelar kännetecknar också ABL, säger Ulf Liljewern.
I nära samarbete med kunderna utvecklar ABL redskap efter branschens önskemål. Kontinuerligt förbättringsarbete och utveckling av nya produkter säkerställer redskap som är anpassade efter moderna maskiners kapacitet och prestanda.
– Vi är noga med att svara upp mot våra kunders krav. Tillgänglighet är viktigt, menar Ulf Liljewern.
­ABL marknadsför sig främst via mässor, annonsering och kundbesök.

Uppfyller kundernas behov
Affärsidén hos ABL Construction Equipment AB är att uppfylla kundernas behov genom att på ett kostnadseffektivt sätt utveckla, tillverka och distribuera högkvalitativa redskap, skopor och tillbehör för entreprenadindustrin i såväl stora som mindre seriestorlekar.
– Verksamheten går bra för oss och vi ser ljust på framtiden för företaget. Under 2011 så växte vi med 40 procent. Det kommer vi väl inte att göra det här året, men vi kommer att fortsätta växa. Vi har vind i seglen, säger Ulf Liljewern.