Fre 1 jul / År 40 / Nr 3 2022

Overclockers – kunskap och kvalitet med bästa tillgänglighet

Overclockers AB bygger egna stationära datorer med speciell teknik för ökad prestanda. För den som vill göra datoranvändandet till en bekymmersfri angelägenhet är Overclockers den bästa partnern. Kompetent personal servar, reparerar och uppgraderar datorer från alla leverantörer.

Med egen butik i Luleå och försäljning via nätet har Overclockers nått stor framgång som återförsäljare av stationära och bärbara datorer, hemelektronik och kringutrustning.
Overclockers står för kunskap och service med bästa tänkbara tillgänglighet. Verksamheten har expanderat under de senaste tio åren, men man behåller kundfokus och erbjuder service baserat på det lilla företagets närhet.
Tack vare sitt expansiva lager kan Overclockers ofta utföra reparationer omgående, men det som är mest utmärkande för företaget är den djupgående kompetens som krävs för att bygga egna datorer från scratch.
– Vi har satsat på leverantörer som erbjuder bra garantier, det vinner både vi och våra kunder på, säger Fredrik Karlsson,VD. Vi erbjuder kraftfulla datorer för mer krävande arbeten som exempelvis konstruktionsritning och grafisk produktion.

Växande konsultverksamhet
Det viktigaste för den typ av användare som Overclockers vänder sig till är ofta funktionaliteten, även om priset även spelar en viktig roll. Overclockers satsar därför på hög prestanda till ett rimligt pris, hög och jämn kvalitet är viktigt och det gäller alla produkter som Overclockers erbjuder.
Bland kunderna finns flera av regionens stora företag samt offentliga organisationer. Tack vare näthandeln verkar Overclockers numera även rikstäckande med konkurrenskraftiga priser på nätet.
– Vi har även introducerat viss konsultverksamhet, där vi åker ut till våra kunder och utför service och reparationer på plats, berättar Fredrik Karlsson. Vi ser detta som en potentiell tillväxtmarknad, även om vår huvudverksamhet är att bygga egna datorer med stilren design och kraftfull prestanda.

Djupgående kunskap är oumbärlig
Overclockers är det självklara valet om man som kund har höga krav på service och kunskap.
– Det är helt avgörande för oss att vi håller en hög profil med kunskap inom den senaste tekniken, konstaterar Fredrik Karlsson. Vi satsar på en expansion under 2011, tillgång till framstående kompetens är grundläggande för att vi ska kunna växa och skapa värde för våra kunder.