Ons 17 apr / År 42 / Nr 1 2024

Pajalas attraktivitet höjs med förstklassiga matupplevelser

Anna-Sofia Kulluvaara är en mycket driftig entreprenör med många järn i elden. Eller ska vi säga många slevar i grytan? Anna-Sofias stora passion är nämligen mat och service, med ambition om att höja Pajalas status inom området mat och upplevelser har hon startat två inspirerande verksamheter på sin nya hemort.

Anna-Sofia Kulluvaara flyttade till Pajala för ca två år sedan. Med den sanna entreprenörens förmåga att identifiera möjligheter började Anna-Sofia undersöka vad det var som Pajalaborna och besökare efterfrågade mest i området.
– Jag vill vara med och bygga upp ett levande Pajala med trevliga umgänges- och rekreationsmöjligheter. Mat är en utav de viktigaste upplevelserna och det går att vidareförädla och variera i det oändliga. Därför etablerade jag två verksamheter med lite olika inriktningar, dels The Miner’s Pub, och dels en bokningsbaserad restaurangverksamhet som går under namnet Mitt lilla kök.

Egenkomponerad meny
Både The Miner’s Pub och Mitt lilla kök drivs i anslutning till Lapland River Hotel i en strävan efter att göra Pajala mer attraktivt och tillgängligt för besökare. Även kringboende lockas av en stunds umgänge i den trivsamma pubmiljön.
Mitt lilla kök bjuder på en egenkomponerad meny i en rustik källarlokal som andas norrländsk fjällstil. Anna-Sofia tar emot bokningar för sällskap på minst åtta gäster och erbjuder kompletta tre-rätters middagar efter önskemål. Konsulten Björn Ylipää bidrar med dryckesval till menyerna för att skapa en attraktiv helhet där allt känns välkomponerat och genomtänkt.

Vill värna om det typiskt norrländska
Till nästa sommar undersöks möjligheter kring att bygga ut puben och innergården för en trivsam miljö där gästerna kan njuta av mat och dryck utomhus.
– Tillsammans med Lapland River Hotel hoppas vi också på samarbeten kring konferenser och kringaktiviteter. Framöver finns planer på att anlägga en utebastu här, ett mycket uppskattat inslag där middag bokas i samband med bastubadet. Det är en unik upplevelse som förknippas med Tornedalen, det ska vi också ta vara på och förädla, säger Anna-Sofia Kulluvaara.
Behovet av service och upplevelser växer i expansiva Pajala, fler söker sig till orten när gruvans etablering står inför dörren. Tillväxtmöjligheterna ser därför mycket goda ut för båda av Anna-Sofia Kulluvaaras verksamheter.