Tis 21 mar / År 41 / Nr 5 2022

Plivit Trade bjuder på en värld av nya smaker

Sveriges ledande grossist för livsmedelsprodukter från Sydeuropa fortsätter att expandera. Idag blandar vi gärna det traditionella nordiska med fynd från varmare breddgrader, resultatet blir kreativa och inspirerande smakupplevelser. Kanske tar de oss tillbaka till ett kärt semesterminne och en plats vi vill återuppleva, kanske förgylls en högtid med en ny, spännande smakkombination. I Plivit Trades breda sortiment finns något för alla smaker och alla tillfällen.

Intresset för Medelhavsmat och sydeuropeiska smaker har vuxit oerhört de senaste 20 åren. Plivit Trade etablerades 1987 och har vuxit stadigt med ca 20 procent årligen sedan starten, mycket tack vare ett starkt engagemang för att bredda målgruppen.
Genom att satsa på nya, spännande produkter har Plivit Trade vunnit ny mark och lyckats etablera ett gediget samarbete med nyckelaktörer på den svenska marknaden. Det känns som om Sydeuropa har kommit närmare, allt fler butiker visar entusiasm och satsar aktivt på att bredda sortimentet för att även omfatta bästsäljare som förgyller matborden i länderna kring Medelhavet.

Heltäckande sortiment
Plivit Trade har ett komplett utbud med över 1000 artiklar från ett 30-tal av Europas främsta livsmedelsproducenter. Som grossist vänder man sig till både mindre, specialiserade butiker och de större livsmedelskedjorna i Sverige.
Inlagda grönsaker, charkuterier, olivolja, pasta, såser, mejerivaror, hygienprodukter – Plivit Trades sortiment är praktiskt taget heltäckande. Bland de främsta varumärkena finns bl.a. Vegeta, Argeta, Brajlovic och naturligtvis det egna varumärket Plivit Trade – samtliga bästsäljare inte enbart i sina hemländer men även i övriga Europa och Norden.
Idag har företaget en omsättning på ca 200 miljoner kronor omfattande de tre bolagen inom koncernen. Eftersom trenden verkar hålla i sig med ett ständigt ökande intresse för vad Sydeuropa har att erbjuda i matväg så räknar man med en fortsatt sund tillväxt. Även segmentet non-food ökar.
Det främsta budskapet som Plivit Trade vill nå ut med är att produkterna i sortimentet står för en genuin och hög kvalitet. Enligt en undersökning som SveMa genomfört och presenterat i Metro Skåne nyligen anser 60 procent av de tillfrågade att produkter från Plivit Trade i första hand kan förknippas med hög kvalitet.

Överträffar kundens förväntningar
Plivit Trades huvudkontor ligger i Västervik, här finns även centrallagret för den nordiska marknaden. För att kunna verka nära kunderna har företaget även etablerat säljkontor i Göteborg, Stockholm och Malmö.
För att kunna garantera säkra och kvalitativa leveranser oavsett var kunden befinner sig så arbetar Plivit Trade med de främsta inom logistikbranschen. Ständiga förbättringar kännetecknar det dagliga arbetet och man strävar efter att överträffa kundens förväntningar, inte enbart genom unika smakupplevelser utan genom att vara en trygg leverantör som håller korta ledtider. Med ett välservat lager kan Plivit Trade leverera i stort sett allt som kunden efterfrågar inom en rimlig tidsram.

Inspiration och nytänkande attraherar nya målgrupper
Att vara lyhörda och flexibla hör till Plivit Trades framgångsrecept. Framöver kommer man att fortsätta satsa på att bredda sortimentet för att passa en större målgrupp. Att kunna fortsätta hålla konkurrenskraftiga priser hör också till framtidsvisionen, liksom att informera och uppmärksamma konsumenter på aktuellt produktutbud och nya erbjudanden.
Under våren kommer Plivit Trade att lansera flera olika kampanjer med specialerbjudanden, receptfoldrar och provsmakningar ute i butikerna. För butikerna innebär det en unik möjlighet att attrahera nya målgrupper med ett bredare sortiment som andas inspiration och nytänkande.